کمبود «روی» اولین بار در ایران و مصر دیده شد. پسران جوانی که نیمی از کالری رژیم غذایی روزانه آنها از نان های سبوس دار تخمیر نشده به دست می آمد، رشد نمی کردند و بلوغ جنسی نداشتند.
کارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: کمبود «روی» می تواند موجب کاهش سرعت رشد و کوتاه قدی، تاخیر در بلوغ جنسی، تضعیف سیستم ایمنی بدن و تأخیر در التیام زخم ها شود.
او افزود: کمبود «روی» اولین بار در ایران و مصر دیده شد. پسران جوانی که نیمی از کالری رژیم غذایی روزانه آنها از نان های سبوس دار تخمیر نشده به دست می آمد، رشد نمی کردند و بلوغ جنسی نداشتند.
وی گفت: اگر چه نان منبع خوب «روی» است اما تقریبا تمام «روی» با ماده ای به نام فیتات که در نان تخمیر نشده وجود دارد، ترکیب شده و جذب نمی شود.
در دوران بلوغ به دلیل افزایش سرعت رشد، نیاز بدن به پروتئین ها افزایش می یابد و برای ساخته شدن پروتیئن ها عنصر «روی» مورد نیاز است. کمبود «روی» می تواند موجب کاهش سرعت رشد و کوتاه قدی، تاخیر در بلوغ جنسی، تضعیف سیستم ایمنی بدن و تأخیر در التیام زخم ها شود. در دوران بلوغ نیاز به «روی» بیشتر می شود و باید در برنامه غذایی روزانه نوجوانان منابع غذایی حاوی «روی» مثل گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ، حبوبات و مغزی ها گنجانیده شود.
منبع :سلامت نيوز