هويج از خانواده جعفري بوده و قسمت خوراکي گياه، ريشه آن است. بذر و برگ هويج نيز در درمان مصرف دارد. هويج سبزي ارزان قيمتي است که در همه فصول به فراواني يافت مي شود و بنابر فوايد بسيار آن مي تواند به آساني جز سبد غذايي خانواده ها قرار گرفته و از آنجا در درمان بسياري از ناراحتي ها مفيد تشخيص داده شده، مصرف روزانه هويج و آب آن ضروري ذکر شده است. سازگاري آب هويج با بستني و شير يا ساير آبميوه ها موجب آن مي گردد تا طعم آن براي برخي که آن را نمي پسندند گوارا گردد.
عناصر موجود: داراي عناصري مانند آهن، فسفر، منيزيم و ويتامين هاي D، C، B و پيش ساز ويتامين A، پکتين ها، بتاکاروتن، نمک پتاسيم، مواد ازته، گلوسيدها، فسفاتيدها (ليستين)، استرول، دياستازهاي مختلف، پينن، ليمونن، اسانس هاي دوکول، کاروتول و نيز نوعي انسولين گياهي و پاره اي از استروژن هاست.