افراد دیابتی نه تنها باید به مقدار مواد نشاستهای که مصرف میکنند توجه داشته باشند، بلکه باید در انتخاب نوع مواد نشاستهای نیز دقت کنند. مواد نشاستهای با سرعت یکسانی قند خون را بالا نمیبرند؛ سرعت بالا بردن قند خون توسط یک ماده غذایی اصطلاحاً نمایه گلایسمی نامیده میشود، مواد غذایی که دارای نمایه گلایسمی پایین و یا متوسطی باشند برای افراد دیابتی مناسب هستند، چرا که قند خون را به صورت آهسته و تدریجی افزایش میدهند.
نانهای باگت، لواش و نانهای تهیه شده از آرد سفید و تصفیه شده قند خون را سریعاً بالا میبرند. نانهای سبوسدار نمایه گلایسمی پایینتری نسبت به نانهای سفید دارند؛ چرا که سبوس موجود در آنها علاوه بر اینکه حرکت مواد غذایی در روده را سرعت بخشیده و از جذب قند میکاهد، بلکه سرعت جذب قندهای ساده از روده به خون را نیز کند میکنند.
هر چقدر سبوس آرد بیشتر باشد نان نمایه گلایسمی پایینتری خواهد داشت. تحقیقات انجام شده در انستیتو تحقیقات تغذیهای کشور نشان داده است که بر خلاف انتظار، نمایه گلایسمی نان جو بسیار بالا است، که دلیل آن افزودن مالت به محتوای این نانها میباشد که پیشتر این نکته را ذکر کردیم، بنابراین نانهای جو به افراد دیابتی توصیه نمیشوند و افراد دیابتی بهتر است از انواع نان سبوسدار و به ویژه نان سنگک استفاده کنند.
بیشتر: سلامت نیوز