برای اغلب بزرگسالان سالم، آنتیاکسیدانهای موجود در رژیم غذایی سرشار از میوهها و سبزیجات تقریبا برای مقابله با آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد در بدنشان کافی است. اما، جفری بلومبرگ، مدیر آزمایشگاه تحقیقات آنتیاکسیدانها و استاد تغذیه در دانشگاه تافتس میگوید بیشتر افراد میزان توصیه شده روزانه ویتامینهایی مانند C و E را دریافت نمیکنند.
میانگین مقداری که بزرگسالان باید ویتامین E دریافت کنند 15 میلی گرم در روز است، اما بیش از 90 درصد افراد این مقدار را دریافت نمیکنند و تنها حدود نیمی از این مقدار را از رژیم غذایی خود میگیرند.
بلومبرگ میگوید: «این کمبود نگرانکننده است. ویتامین C کمبود دیگری به شمار میرود. ویتامین C و E موجود در رژیم غذایی مرسوم در کشوری مانند آمریکا نیز کم است. توجه داشته باشید فقط با نوشیدن روزانه یک لیوان آب پرتقال تقریبا میتوانید نیاز روزمره خود را به ویتامین C برطرف کنید. تامین ویتامین C مورد نیاز کار بسیار سادهای است و من در تعجبم که چرا مردم با کمبود این ویتامین مواجهند.»
اما خوردن مقدار بیش از این الزاما برای سلامت مفیدتر نیست. در واقع دریافت میزان دقیق آنتیاکسیدانها در ایجاد تعادل فعالیتهای رادیکال آزاد در بدن مفید است. به همین دلیل است که متخصصان تغذیه توصیه نمیکنند با مصرف مکملها آنچه را در رژیم غذایی روزانه به دست نمیآورید، جبران کنید. زیرا معلوم نیست از دریافت بیش از حد برخی از این آنتیاکسیدانها (مثل بتاکاروتن که میتواند سبب افزایش خطر مرگ زودرس شود) در امان باشید و براحتی ممکن است دچار مسمومیت ناشی از دریافت بیش از حد این مواد غذایی از طریق مصرف مکملها شوید.