کنجد یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و مخصوصاً کلسیم به حساب میآید و افرادی که به مصرف شیر رغبت ندارند میتوانند از کنجد برای تامین کلسیم، روی و آهن استفاده کنند.
دانه کنجد دارای 20 تا 25 درصد پروتئین، 50 درصد چربی و به نسبت مساوی اسید لینولئیک و اسید اولئیک است.
مصرف کنجد نه تنها موجب افزایش چربی خون نمی شود، بلکه موجب کاهش کلسترول بدخون نیز میشود و مخلوط کردن کنجد با سایر غذاها موجب غنیتر شدن آنها میشود.
مخلوطی از کنجد و غلات کامل مثل گندم و جو پرک شده دارای ارزش غذایی بالایی است، مادرانی که از بدغذایی کودک خود شکایت دارند و کودک آنها علاقهای به مصرف گوشت و شیر ندارد میتوانند با تلفیق برنج و حبوباتی مثل عدس، سویا، ماش و کنجد بخش زیادی از پروتئین و مواد معدنی مورد نیاز کودکان درحال رشد خود را تامین کنند.
در شروع تغذیه تکمیلی کودکان، افزودن کنجد آسیاب شده و تهیه حریره کنجد در کنار حریره بادام نیازهای کودک را برطرف خواهد کرد و در کودکان بزرگتر جایگزین کردن کنجد و بیسکویتهای کنجدی به جای میان وعدههای بی ارزش مانند پفک بسیار مفیدتر و سالمتر و دارای ارزش غذایی بیشتری خواهد بود.