بعضي داروهاي اعصاب، علت پنهان چاقی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74156
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    يک عارضه جانبي برخي از داروهاي ضدافسردگي، افزايش وزن است، بنابراين اگر فکر مي‌کنيد داروي ضدافسردگي‌تان باعث چاقي‌تان شده، با پزشك درباره تغيير برنامه درماني‌ مشورت کنيد اما هرگز خودسرانه داروهايتان را تغيير ندهيد. برخي افراد هم پس از مدتي مصرف داروي ضدافسردگي، به علت اينکه حالشان بهتر و اشتهايشان بيشتر مي‌شود، وزن اضافه مي‌کنند. خود افسردگي نيز ممکن است باعث تغييرات وزن شود.

    از ميان داروهاي اعصاب و روان، برخي داروهاي ديگر نيز افزايش وزن را به دنبال دارند؛ مثلا داروهاي ضدروان‌پريشي که براي درمان اسکيزوفرني و اختلال‌هاي دوقطبي به‌کار مي‌روند و همين‌طور داروهاي ضدميگرن، ضدتشنج، ضدفشارخون و ضدديابت.

    اگر مصرف داروي خاصي باعث افزايش وزنتان شده است، به قواعد زير توجه داشته باشيد:

    قاعده اول: بدون مشاوره با پزشك مصرف هيچ دارويي را قطع نکنيد زيرا اين دارو ممکن است براي حفظ سلامت ضروري باشد.

    قاعده دوم: خودتان را با ديگر افرادي که همين دارو را مصرف مي‌کنند، مقايسه نکنيد. عوارض جانبي يک دارو در همه افراد به يک شکل ظهور نمي‌کند. اگر دارويي باعث افزايش وزن در فردي شده باشد، لزوما اين اثر را در شما ندارد. با پزشكتان در اين باره مشورت کنيد.

    قاعده سوم: اگر افزايش وزن شما ناشي از تجمع مايع در بدن بود، نگران نباشيد زيرا اين افزايش وزن دائمي نيست. هنگامي که مصرف دارو را به پايان برسانيد يا بيماري‌تان کنترل شود، پف‌کردگي ناشي از تجمع مايع فروکش مي‌کند. در طول اين مدت از يک رژيم غذايي کم‌نمک پيروي کنيد.

    قاعده چهارم: با پزشك درباره داروي ديگري که به عنوان جايگزين مي‌توانيد مصرف کنيد، مشورت کنيد. در بسياري از موارد پزشکتان مي‌تواند داروي ديگري را براي شما تجويز کند که اين عارضه جانبي را نداشته باشد.

    قاعده پنجم: اگر افزايش وزنتان ناشي از کاهش ميزان سوخت‌وساز در بدن به علت يک بيماري يا مصرف داروست، بايد سعي کنيد با ورزش سرعت سوخت‌وساز را بالا ببريد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.