برای گرم شدن در فصل سرما از این عرقیات استفاده کنید

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #91857
    m.adibian
    مشارکت کننده

    فصل پاییز و زمستان در پیش است و شروع سرما در این فصل سبب می‌شود در مورد نوع رژیم غذایی مان تجدید نظر داشته باشیم.
    به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ با کاهش دمای هوا، بدن شروع به تولید گرما می‌کند تا تعادل دمای بدن را حفظ کند. برای این هدف بدن دو راه را انتخاب می‌کند که یکی ذخیره چربی و دیگری تامین سوخت از طریق مصرف برخی مواد غذایی مقوی است. بنابراین توجه به رژیم غذایی در فصل سرما از اهمیت بسیاری برخوردار است.

    دکتر حسن اکبری متخصص آسیب‌شناسی، محقق طب اسلامی ایرانی درباره مزاج‌ها گفت: مزاج‌ها در هر فصل متغیر است. مزاج فصل پاییز سرد و خشک است و مزاج فصل زمستان سرد و تر است. در سن میانسالی (از سن 40 سالگی تا 60 سالگی) مزاج‌ها معمولا سرد و خشک است و در سن پیری (از 60 سال به بالا) سرد و تر است، بنابراین افرادی که در سن میانسالی هستند، در فصل پاییز و افرادی که در سن پیری هستند، در فصل زمستان بیشتر دچار مشکل می‌شوند.

    کنترل مزاج را در دست بگیرید
    این متخصص طب سنتی در خصوص بیماری‌های رایج در فصل پاییز می‌گوید: در فصل پاییز معمولا مزاج سرد و خشک است، بنابراین بیماری‌های پوستی مثل اگزما، ترک لب و اختلالات روانی مثل وسواس و افسردگی تشدید می‌یابد.

    خشکی پوست و اگزما در فصل پاییز بیشتر می‌شود، بنابراین یکی از تمهیدات لازم برای افراد بین 40 تا 60 سال چرب کردن پوست و استفاده از غذاهای گرم و تر مثل آبگوشت و انواع آش و سوپ‌های سنتی می‌باشد.

    پوست، حساس ترین عضو پاییزی
    وی افزود: برای چرب کردن پوست حتما باید از روغن‌های طبع گرم مانند روغن زیتون، روغن سیر روغن زنجبیل و روغن‌های حیوانی مانند روغن کوهان شتر یا روغن شهن گاو، روغن کرمانشاهی، روغن زرد و روغن گوسفندی استفاده کنید. همچنین مصرف گوشت بره، تخم‌مرغ عسلی، انجیر، کشمش، سیر، پیاز، زنجبیل و دارچین به بهبود این بیماری‌های فصلی کمک می‌کند.

    غذاهای مناسب فصل برگ ریزان
    اکبری در خصوص رفع ترک لب عنوان کرد: افرادی که در فصل زمستان که مزاج این فصل سرد و تر است دچار ترک لب می‌شوند، توصیه می‌شود در هنگام خواب ناحیه اطراف ناف خود را با روغن حیوانی ماساژ بدهند، این روش به تدریج موجب بهبود ترک لب می‌گردد و افراد بالای 60 سال به ویژه زنان بیشتر دچار ورم مفاصل و دست درد و پا درد می‌شوند، بنابراین در چنین افرادی که به بیماری‌های روماتیسمی درد مفاصل و دردهای آرتروزی دچار هستند، توصیه می‌شود از موادغذایی گرم مثل آبگوشت، انواع سوپ و آش، هویج، انجیر، کشمش، شیره انگور استفاده کنند و در هر دو فصل کمتر از آب سرد و بیشتر از آب گرم استفاده نمایند.

    یخ ساز یخچال را فراموش کنید
    این کارشناس طب سنتی معتقد است، استفاده از شربت‌ها و عرقیات سنتی و گرم مانند گل گاو زبان، زعفران و دارچین برای کاهش بیماری‌های فصلی در روزهای سرد بسیار موثر است که توصیه می‌شود برای شیرین شدن آنها از عسل، شیره انگور و نبات استفاده گردد و حتی الامکان در صورت تشنگی از نوشیدن آب یخ خودداری کنید.

    پاییز و زمستانی گرم با عرقیات گیاهی
    وی در خصوص خواص عرقیجات گرم تاکید کرد: از جمله عرقیات گرم می‌توان به عرق یونجه اشاره کرد که بسیار برای تقویت بینایی موثر است. همچنین عرق‌های بیدمشک، بهار نارنج، نعناع، پونه و آویشن از جمله عرق‌های گرمی هستند که از ابتلا به سرماخوردگی و بسیاری از بیماری‌های دیگر جلوگیری می‌کنند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.