هندوانه
رخی از افراد پس از خوردن هندوانه شیرین و خنک، نفخ می کنند. عامل اصلی ایجاد نفخ، فروکتوز، قند طبیعی این میوه است که به صورت ناقص توسط سیستم گوارش جذب می شود. پزشکان تخمین زده اند از هر سه نفر یک فرد با این مشکل دست و پنجه نرم می کند.
سبزیجات سفید رنگ
سبزیجات سفید رنگی – سیر، پیاز، موسیر و تره فرنگی – که طعم قوی دارند، از فیبری تشکیل شده اند که بیشتر مولکول هایش از فروکتوز ساخته شده است. افرادی که دستگاه گوارش شان فاقد آنزیم های لازم برای تجزیه فروکتوز است، پس از خوردن این سبزیجات نفخ می کنند.
تمشک
تمشک سرشار از آنتی اکسیدان و پلییول ها – نوعی الکل شکر – است. پلییول ها مدت طولانی به دیواره دستگاه گوارش چسبیده، جذب نشده و سبب بروز نفخ می شوند.
کنگر
افرادی که از تولید گاز و ایجاد نفخ در دستگاه گوارش رنج می برند، با مصرف این گیاه مشکلات شان به شدت افزایش می یابد.
انبه
میزان فروکتوز میوه انبه بسیار بیشتر از گلوکز است. عدم تعادل میان این دو ماده در معده و جذب بیش از اندازه فروکتوز سبب ایجاد نفخ می شود.
نخود فرنگی
نخود فرنگی حاوی زنجیره ای از قند دیر هضم و نفاخ – galacto-oligosaccharides – است که سبب بروز مشکلات گوارشی می شود.
آلو
آلو حاوی پلییول است که باکتری های روده را که وظیفه شان تجزیه مواد است با مشکل روبرو کرده و سبب بروز نفخ می شود.
سیب
افرادی که از سوء جذب فروکتوز رنج می برند با خوردن سیب به نفخ، اسهال و سایر بیماری های گوارشی مبتلا می شوند.