با مصرف نوشابه های رژیمی، در دراز مدت چاق تر می شوید

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #80663
    e.amini
    مشارکت کننده

    مصرف نوشابه های رژیمی آستانه چشایی فرد را بالا می برد و فرد تمایل بیشتری به مصرف مواد شیرین پیدا می کند در نتیجه نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه موجب افزایش وزن و به دنبال آن بروز بیماری های متابولیک می شود.
    نوشابه های رژیمی با استفاده از شیرین کننده های مصنوعی تولید می شوند که نوعی مواد افزودنی برای بهبود رنگ، طعم و بافت محصول است و حتی ممکن است از این شیرین کننده ها به منظور نگهداری محصول نیز استفاده شود.
    نوشابه های رژیمی انواع مختلفی دارند که نوعی از آن باعنوان بدون کالری به منظور کاهش وزن و یا برای افراد دیابتی می باشند و نوع دیگر این محصولات از الکل های قندی تولید می شوند.
    یک دسته از انواع بدون کالری ها نوشابه های رژیمی حاوی ساخارین هستند و دسته دیگر حاوی آسپارتم بوده که اثرات مضر هر دو این مواد در مطالعات حیوانی به اثبات رسیده است .

    مطالعات متعددی نشان دهنده اثرات سوء آسپارتام با توجه به اجزاء تشکیل دهند آن یعنی اسید آسپارتیک، است که حتی می تواند اختلالاتی در سیستم عصبی افراد ایجاد کند. همچنین باید گفت آسپارتام باعث سردرد، کاهش حافظه، کاهش بینایی، تشدید علائم بیماری های عصبی مثل فیبرومیالژ، ام اس، لوپوس، آلزایمر،افسردگی و خستگی مزمن می شود.
    همچنین آسپارتام باعث آزاد شدن متیل الکل(متانول یک سوم مولکول آسپارتام را تشکیل می دهد که از نظر ساختمانی جزء سموم متابولیکی شدید طبقه بندی می شود) می شود که اثرات سمی آن در سیستم دوپامین مغز بروز می کند و حتی می تواند موجب اعتیاد شود.»
    فنیل آلانین یکی دیگر از اجزائ آسپارتام است که با مصرف نوشابه های رژیمی در بدن آزاد می شود که خود یک اسید آمینه است و مورد نیاز بدن است اما از نوشابه های رژیمی به عنوان مازاد وارد بدن می شود و تجمع این ترکیب در بدن بر روی سیستم مغز اثر می گذارد و اگر افرادی که ژن مغلوب بیماری “فنیل كتونوریا” یا “پی ‌كی ‌یو (PKU)” را دارند این نوع نوشابه ها را بیشتر از حد مجاز استفاده کنند در معرض اختلالات نورولوژیک قرار می گیرند. خصوصا مصرف نوشابه های رژیمی در دوران کودکی رشد و نمو را تحت تاثیر قرار می دهد و مصرف آن بعد از بلوغ هم سیستم عصبی را درگیر می کند.
    اثرات مفید نوشابه های رژیمی این است که فاقد کالری هستند و ممکن است برای دیابتی ها مورد استفاده قرار گیرد اما از آن جایی که درجه شیرینی انواع مختلفی از این محصولات بین 300 تا 600 برابر شیرینی مواد طبیعی است و مصرف طولانی مدت آن ها آستانه چشایی را بالا می برد و فرد تمایل بیشتری به مصرف مواد شیرین پیدا می کند در نتیجه نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه موجب افزایش وزن و به دنبال آن بروز بیماری های متابولیک می شود بر همین اساس مصرف این محصولات بایستی محدود شود به صورت مداوم نباشد ، البته مصرف محدود این محصولات ممکن است مشکلی ایجاد نکند.»
    طی مطالعه ای که در سال 2005 در دانشگاه تگزاس صورت گرفت نشان داده شد مصرف روزانه یک بطری از نوشابه های رژیمی 41 درصد خطر افزایش وزن را در افراد بالا می برد همچنین مصرف مداوم نوشابه های رژیمی به دلیل تاثیرگذاری اش بر سیستم دوپامین مغز موجب اعتیاد به این محصولات می شود.
    توجه به اینکه نوشابه های رژیمی، اثرات سوء طولانی مدتی دارد پیشنهاد ما این است به جای استفاده از این نوع نوشابه ها از شیرینی های طبیعی در حد بسیار محدود استفاده شود چرا که استفاده بیش از حد از شیرینی های طبیعی برای افراد دیابتی مضر است و در افراد عادی نیز موجب افزایش وزن می شود.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.