-
نویسندهنوشتهها
-
۶ دی، ۱۳۹۳ در ۱۳:۰۹ #87170p.damghanianمشارکت کننده
رعایت رژیم غذایی در شش ماهه اول پس از انجام اعمال پیوندی بسیار مهم است، رژیم غذایی بیماران پیوند کلیه و کبد باید کم نمک و کم چرب باشد؛ به طوری که از خوردن فست فود، سوپ و غذاهای نیمه آماده، سوسیس و کالباس، تن ماهی، کله پاچه، دل، جگر و … پرهیز کنند.
بعد از عمل پیوند و به دلیل تجویز داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی که برای پیشگیری از رد پیوند تجویز میشوند، فرد در معرض خطر ابتلا به عفونتهای ناشی از عوامل میکروبی بیماریزای موجود در مواد غذایی آلوده قرار میگیرد. بنابراین رعایت رژیم غذایی اصولی در بهبود این بیماران نقش اساسی ایفا میکند.
این بیماران باید از مصرف سبزیجاتی نظیر کاهو، کلم، سبزی و… که قابل پوستگیری نیستند پرهیز کرده و سایر سبزیجات را حتما بدون پوست مصرف کنند.
مغزها نظیر پسته، گردو، بادام و … به دلیل احتمال آلودگی بهتر است قبل از استفاده جوشانده شوند، بیماران پیوند کلیه و کبد باید از مصرف میوههای خشک نظیر آلوچه، کشمش، قیصی و … پرهیز کرده و حتما میوهها را پوست بگیرند.
به منظور رعایت کامل بهداشت باید حتما از آب جوشیده سرد شده باشد و بهتر است آب آشامیدنی را برای مصرف تنها یک روز جوشانده و پس از سرد شدن و ریختن در ظرف تمیز در یخچال نگهداری شود.
به منظور جلوگیری از افزایش چربی خون و کنترل وزن، این بیماران باید از نانهای سبوسدار نظیر نان بربری و سنگگ سنتی استفاده کنند. پنیرهای معمولی باید قبل از مصرف تا 24 ساعت در آّب جوشیده سرد شده قرار گرفته تا نمک خود را از دست بدهند یا در صورت امکان پنیر کم نمک و بهداشتی به صورت خانگی تهیه شود.
مصرف لبنیات کم چرب و پاستوریزه توسط این بیماران توصیه میشود. جهت پیشگیری از افزایش قند خون بعد از پیوند، این بیماران باید از مصرف نوشابه، آبمیوه، مربا، عسل و شیرینیجات پرهیز کنند.
پریسا دامغانیان – کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.