بایدها و نبایدهای آشپزی با مایکروویو

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #70122
    mosavi
    مشارکت کننده

    ا‌ین روزها فرهای مایکروویو که اغلب هم به اشتباه ماکروفر خوانده می‌شود تبدیل به یکی از وسایل ثابت در آشپزخانه‌های ایرانی شده است. در فرهای مایکروویو برق ورودی که 220‌ولت است توسط یک مبدل ولتاژ به برق 3000 تا 4000 ولت تبدیل می‌شود سپس قطعه‌ای با دریافت این ولتاژ زیاد، امواج مایکروویو را با فرکانس 2350 میلیون هرتز تولید می‌کند.
    این امواج توسط لوله‌های خاصی به نام موج بر به داخل محفظه فر هدایت و در آن ساطع می‌شود. موج ساطع شده در صورت برخورد با موادغذایی جذب و تبدیل به حرارت می‌شود.
    گرم کردن شیر و غذا توسط فرهای مایکروویو این مزیت را دارد که به قند و پروتئین موجود آنها آسیب نمی‌رسد و همچنین ویتامین‌ها نیز کمتر از‌بین می‌روند. در عین حال مدت زمان طبخ غذا در فرهای مایکروویو کوتاه است.
    همچنین در استفاده از فرهای مایکروویو افزودن آب به مواد ضروری نیست. پخت سبزی‌ها در فرهای مایکروویو به مدت کوتاه (به جای آبپز کردن آنها در مدت طولانی) سبب حفظ بیشتر مواد غذایی موجود در آنها می‌شود.
    در ضمن در مراحل پخت با این اجاق‌ها، کیفیت پروتئین‌های غذا بهتر از روش‌های دیگر حفظ می‌شود. مزیت مهم دیگر این روش این است که در طبخ نیازی به افزودن روغن نیست.
    از سوی دیگر گاهی غذا در فرهای مایکروویو همگن و یکدست پخته نمی‌شود و در نتیجه ممکن است برخی نقاط از مواد غذایی سرد یا نیمه پخت باقی بماند و از سوی دیگر میکروب‌هایی که احتمالا در غذا وجود داشته‌ کشته نمی‌شوند و برای سلامتی می‌تواند مضر باشد. بعضی‌ها هم طعم غذاهای طبخ شده در این دستگاه را دوست ندارند.
    بحث ضررهای ناشی از استفاده از این دستگاه در طبخ و گرم کردن غذا، از مدت‌ها پیش مطرح بوده است. طبق نظر مخالفان با استفاده از مایکرویو، امواج این دستگاه علاوه بر ضایعات مواد‌غذایی، ممکن است به افراد نیز برخورد کرده و موجب ضایعاتی در بدن آنها شود.
    در حال حاضر مشکلی برای طبخ غذا با مایکروویو که بتواند سلامت انسان را تهدید کند گزارش نشده است اما در نظر داشته باشید روش پخت مایکروویو عمری پنجاه ساله دارد واین زمان برای نشان دادن عیوب آن هنوز کافی نیست. ممکن است بعدها عیوبی در پخت یا مصرف مواد غذایی با این روش پیدا شود. به همین علت برخی محققان معتقدند شرط احتیاط آن است که از این روش پخت به طور دائم و همیشگی استفاده نشود.
    ده فرمان‌

    – قبل از مصرف غذای گرم شده در فر مایکروویو حداقل 30 ثانیه صبرکنید.

    – امواج مایکروویو قادرند در بافت‌های بدن انسان نیز مانند مواد غذایی تولید گرما کنند که در این صورت باعث سوختگی می‌شوند.

    – عدسی چشم‌ها به گرما بسیار حساسند بنابراین پرتوگیری دائم با پرتوهای مایکروویو می‌توانند سبب آب مروارید گردد.

    – این پرتوها می‌توانند باعث کشته شدن اسپرم در مردان و باعث ناباروری موقتی آنها شود.

    – غذایی که به وسیله مایکروویو، یخ‌زدایی شده است لازم است به سرعت از فر خارج و مورد استفاده قرار گیرد زیرا چنین غذایی برای آلودگی میکروبی و فساد، آمادگی بسیاری دارد.

    – هرگز غذای نیمه پخته توسط فرمایکروویو را در یخچال نگهداری نکنید. در صورتی که این غذا بطور کامل پخته نشود ممکن است باکتری‌ها در غذا رشد کنند.

    – تخم مرغ درسته را در فر قرار ندهید زیرا احتمالا منفجر خواهد شد.

    – فر مایکروویو را خالی روشن نکنید.

    – وقتی دستگاه روشن و در حال کار کردن است، سعی کنید از آن دور بمانید و حداقل فاصله‌ای بیش از دو متر با آن داشته باشید تا امکان سوختگی احتمالی کمتر شود.

    – از پوشش‌های پلاستیکی معمولی یا ظروف پلاستیکی معمولی در فرهای مایکروویو استفاده نکنید.

    #97083
    madjd
    مدیرکل

    – تخم مرغ درسته را در فر قرار ندهید زیرا احتمالا منفجر خواهد شد. خیلی مفید بود!؟!

    #97278
    ناشناس
    میهمان

    چگونه می توان هم از مایکروویو استفاده کرد و هم آن باعث نشود که بیماری اعم از ناباروری در ما رخ دهد …
    شما چه نکاتی را پیشنهاد می کنید؟

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.