تحقیقات نشان میدهند كودكانی كه مقدار كافی حبوبات و ماهی میخورند، نسبت به كودكان دیگر کمتر به تنگی نفس و آسم مبتلا میشوند.
دكتر اچ ایه اسمیت از مركز تحقیقات بهداشت عمومی و محیط زیست هلند و همكارانش با انجام این تحقیق، به این نتیجه رسیدند كه افزایش ابتلا به تنگی نفس در جوامع غربی چه بسا كه به تغییر رژیمهای غذایی آنها ارتباط داشته باشد.
بنابراین گزارش محققان با انجام تحقیق و بررسی كودكان دریافتند احتمال ابتلا به تنگی نفس و آسم در میان كودكان باافزایش خوردن میوه، سبزی، فرآوردههای لبنی، حبوبات و ماهی، كاهش پیدا میكرد.
این گروه تحقیق برای دستیابی به علل ارتباط حساسیت و تنگی نفس در كودكان، 598 كودك 8 تا 13 ساله را مورد بررسی قرار دادند.
نتایج اولیه نشان داد خوردن حبوبات و ماهی 54 تا 66 درصد ابتلا به تنگی نفس را كاهش می دهد. محققان معتقدند؛ تحقیقات آینده نشان میدهد خوراك و تنگی نفس و تغییر رژیم های غذایی رابطه بسیاری با یكدیگر دارند.