برخی افراد بهخصوص آنهايي که به بيماريهاي دستگاه گوارش مثل التهاب دستگاه گوارش يا نشانگان روده تحريکپذير مبتلا هستند، تحمل هضم فيبر خام را ندارند و با مصرف ميوهها دچار دلدرد و اسهال ميشوند…
اگر شما هم با مصرف ميوه دچار مشکلات گوارشي ميشويد و دوست داريد از موادمغذي آنها بهرهمند شويد، در صورتي كه مبتلا به اضافه وزن، ديابت يا مشکلات عروقي نيستيد، توصيه ميکنم از کمپوت برخي ميوهها به شکل محدود استفاده کنيد چون قندهاي ساده و البته فيبر پخته موجود در کمپوت، در مقايسه با قند و فيبر موجود در ميوه تازه راحتتر بهوسيله دستگاه گوارش تحمل ميشود.
برخي افراد ميپرسند آيا با مصرف کمپوت هم از ويتامينهاي موجود در ميوهها بهرهمند ميشويم؟ پاسخ اين است كه زيست دسترسي بيشتر ويتامينهاي محلول در آب که به حرارت حساس هستند مثل B1، B2، B3، B6، B12، C، فولات و… در اثر پختن کم ميشود اما از بين نميروند. ويتامينهاي محلول در چربي هم با حرارت تغيير نميكنند و از بين نميروند بنابراين ميتوانيم از فوايد آنها بهرهمند شويم البته به شرط اينکه آب حاصل از پخت يعني آب کمپوت نيز مصرف شود.