-
نویسندهنوشتهها
-
۲۴ شهریور، ۱۳۹۲ در ۰۹:۳۱ #79139zahra jamshidiمشارکت کننده
در شرایط فعلی عرضه غذا، نسبتآ کافی؛ اما عدم تعادل در مصرف وجود دارد. از آنجایی که طی سالهای اخیر در مسیرگذر تغذيهاي رژيم غذايي غني از كربوهيدراتهاي پيچيده و فيبر جاي خود را به رژيمهاي غذايي متنوع تر با سهم بيشتري از چربي، قند و غذاهاي فرآیندشده و كم فيبرداده است و در ایران مانند سایر كشورهاي در حال توسعه سفره دنياي غرب جايگزین سفره سنتي شده است. بنابراين نقش آموزش در ارتقاء فرهنگ و سواد تغذيهاي جامعه بسيار ارزشمند ميباشد. از جمله عوامل اصلي در نامناسب بودن سبدغذايي هر خانوار، توزيع نامناسب آن بين اعضاء خانوار، عدم شناخت گروههاي غذايي و نياز بدن به هر كدام از گروهها است. برای آموزش به مصرفكنندگان نسبت به ارزش غذايي و نحوه تغذيه صحيح، دسترسي بهتر به سبد غذايي مطلوب درخانوار، برنامهريزي و اجراي بين بخشي در سطح ملی ضروری است.
هریک از سازمانهای مسؤول در امر تهیه، توزیع و عرضه غذا و ارائهدهندگان خدمات (بهداشتی – درمانی، آموزشی و …) در ایران موظفند براساس استراتژیهای متناسب با شرح وظایف سازمانی خود با یکدیگر همکاری نمایند که اهم این استراتژیها عبارتند از: برنامهريزي و همگرايي در سياستگذاري، ارتقاء دانش جامعه درخصوص امنیت غذا و تغذیه ،بهداشت مواد غذایی، حمايت تغذيهاي در بعد اقتصادي، توانمندسازي در سطح محله، خانوار و فرد، سالمسازي در زمینههای توليد، نگهداري، فراوري، توزيع و مصرف مواد غذايي، تسهیل دسترسی گروههای آسیبپذیر تغذیهای (كودكان، سالمندان و مادران باردار و شيرده) به موادغذایی تازه و طبيعي، تحلیل وضعیت مناطق ناامن غذايي و آسيبپذير تغذیهای، توسعه مراقبتهای بهداشتی جهت پیشگیری از بیماریهای مرتبط با سوءتغذیه، پايش مستمر وضعيت غذا و تغذيه جامعه.
برای اجرایی شدن هریک از استراتژیها فوق برخی از پیشنهادات عبارتند از:
تامین منابع اعتباری، تسهیلات بانکی و یارانهای برای تولید، افزایش دسترسی به سبد مطلوب خانوار حمایتهای تغذیهای به اقشار آسیبپذیر استفاده از یک سبد مطلوب غذایی پایه به عنوان یک ابزار تثبیت، تنظیم و کنترل قیمت مواد غذایی کاهش هزینه تولید و قیمت محصولات غذایی از طریق هدفمند کردن یارانههای تولید استفاده از شبکه تعاونی روستایی کشور
افزایش دسترسی دهکهای در آمدی به منابع غذایی اجرای برنامههای حمایت تغذیه در خانوارهای نیازمند
اجرای پروژههای توانمندسازی محلی و منطقهای غنیسازی موادغذایی برای تامین برخی از نیازهای گروههای آسیبپذیر تهیه و تامین مکملهای حاوی ویتامین و املاح اجرای برنامههای جامع ایمنی غذا
امید است، با همکاری و فعالیت چند بخشي كليه وزارتخانهها و سازمانهاي ذيربط در امر غذا و تغذیه و سياستگزاري و برنامهريزيهای هماهنگ و منسجم در سطح ملی جامعه ایرانی به امنيت غذایی دست یابد… -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.