افزودن ادويه به غذا؛هرچه ديرتر، بهتر

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #75682
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    خوراکيهاي نيمه‌آماده شامل انواع برنج‌هاي تركيبي، سوپ، آش، انواع چاشني‌ها و… خوش‌طعم و خوشمزه و فاقد هرگونه مواد شيميايي و مطابق با استانداردهاي جهاني هستند…

    اين محصولات با به‌كار بردن مرغوب‌ترين مواداوليه و بهره‌گيري از دانش روز، قابليت پخت انواع غذاهاي سنتي و غيرسنتي را در حداقل زمان ممكن براي شما به ارمغان مي‌آورند؛ تبليغاتي از اين دست در حال حاضر به دليل مشغله زياد بسيار به گوش مي‌رسد. وقت کم، مشغله زياد و بيشتر از همه مديريت نکردن زمان که تنبلي هم چاشني آن مي‌شود دلايلي شده‌اند که استقبال مردم از خريد و مصرف محصولات غذايي و چاشني‌هاي آماده و نيمه‌آماده بيشتر شود؛ غافل از اينکه چنين محصولاتي كه چاشني آنها از قبل آماده شده، از نظر ارزش غذايي درمقايسه با موادغذايي‌اي كه مواداوليه آن به‌صورت تازه و طبيعي‌ استفاده مي‌شود، پايين‌تر است. براساس علم تغذيه، اگر در روند توليد هر خوراكي‌اي، فرايند بيشتري روي يك ماده‌غذايي انجام شود، موادمغذي آن مانند ويتامين و املاح كاهش و دانسيته كالري آن افزايش پيدا مي‌كند. از اين رو مصرف چنين فراورده‌هايي به‌خصوص در گروه‌هاي آسيب‌پذير جامعه كه در حال حاضر يكي از مهم‌ترين مشكلات آنها دريافت كالري زياد و كاهش دريافت موادمغذي است، ايده مناسبي نيست. هرچند توليد چنين فراوردهايي در صنايع غذايي به دليل كوتاه‌شدن زمان است تا فرد بتواند خوراك موردعلاقه خود را در زماني كوتاه‌ طبخ كند اما اين مساله دليلي بر ارجحيت مصرف اين چاشني‌ها نيست زيرا از نظر علم تغذيه و سلامت فاصله زيادي بين آنها و خوراكي‌هاي طبيعي است بنابراين بهتر است در تهيه غذا براي خوش‌طعم كردن آن، انواع چاشني‌ها را به‌صورت تازه استفاده كنيد. البته نكته‌‌اي كه بايد هنگام استفاده از چاشني‌ها به آن توجه داشته باشيد، زمان استفاده از آنهاست. يكي از چاشني‌ها و ادويه‌هاي پرمصرف در تهيه غذاها، زردچوبه است كه حاوي مقادير بالايي كوركومين (نوعي آنتي‌اكسيدان طبيعي) است که در برابر نور، حرارت و اكسيداسيون بسيار حساس است و به همين دليل اگر در ابتداي پخت به غذا اضافه شود و مدت زمان حرارت هم بالا باشد، مسلما احتمال از بين‌رفتن اين تركيب بيش از زماني خواهد بود كه در مرحله آخر طبخ افزوده شود. خلاصه اينکه بهتر است تمام ادويه‌ها را در مراحل پاياني به ماده غذايي اضافه كنيد.
    salamat

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.