توصیه می شود به منظور پیشگیری از عوارض جانبی همودیالیز و جلوگیری از کوتاه شدن عمر این افراد، مصرف اسید چرب امگا 3 در برنامه غذایی آنها بیشتر مورد توجه قرار گرفته و منابع غذایی حاوی اسید چرب امگا 3 نسبت به امگا 6 بیشتر مورد استفاده قرار گیرند. به این ترتیب روند بیماری های التهابی تعدیل و ریسک مرگ و میر ناشی از آن کاهش می یابد.
منابع غذایی حاوی امگا 3 شامل ماهي آزاد، قزل آلا، تن، شاه ماهي _كه حاوي EPA ,DHA هستند، ميباشند. منابع گياهی این اسید چرب نیز روغن سويا، آفتابگردان، كانولا، دانه كتان و گردو، فندق، كنجد و گیاه خرفه هستند. همچنین برخی مواد غذایی مانند نانها، آب ميوه ها، روغنها و تخم مرغ نیز با امگا 3 غنی می شوند.
American Journal of Kidney Diseases, Volume 58, Issue 2 , Pages 248-256, August 2011
زهره عظیمی – کارشناس تغذیه