تحقیقات اخیر نشان می دهند سالمندانی که در رژیم غذایی روزانه خود به میزان زیادی از قند و انواع مواد نشاسته ای استفاده می کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل و اختلال ادراکی هستند.
متخصصان مرکز علوم پزشکی مایو کلینیک آمریکا در این مطالعه دریافتند سالمندان بالای 70 سالی که به جای کربوهیدرات بیشتر از پروتئین و چربی های سالم استفاده می کنند کمتر در معرض خطر ابتلا به ناتوانی های ذهنی قرار دارند.
متخصصان تغذیه معتقدند مصرف متعادل تمام گروه های مواد غذایی شامل پروتئین ها، چربی ها و کربوهیدرات ها برای بدن ضروری است اما افراط در مصرف کربوهیدرات ها به ویژه قندهای ساده، تاثیر منفی بر روی توان ذهنی بر جای می گذارد.
این بررسی ها نشان داد سالمندانی که بالاترین میزان مصرف مواد قندی را دارند، 1.5 برابر بیشتر مستعد زوال عقل هستند اما آنهایی که در رژیم غذایی خود بالاترین میزان مصرف چربی های مفید و پروتئین را دارند در مقایسه با سالمندانی که کمترین میزان مصرف را دارند به ترتیب 42 و 21 درصد کمتر با خطر نارسایی های ادراکی و کاهش توان ذهنی مواجهند.