کسانی که به هر دلیلی گوشت و لبنیات مصرف نمی کنند، از جمله افرادی هستند که مستعد کمبود روی هستند.
افرادی که دارای بیماری های گوارشی مانند کولیت اولسراتیو، بیماری کرون، سندرم روده تحریک پذیر و همچنین کسانی که دچار اسهال مزمن هستند، روی مصرفی از رژیم غذایی آن ها جذب نمی شود.
کسانی که به بیماری های کلیوی، کبدی، دیابت و سرطان مبتلا هستند و گیاهخواران به دلیل عدم مصرف گوشت، میزان روی دریافتی آن ها پایین است و وجود فیتات در حبوبات، غلات کامل و مغزها مانع جذب روی موجود در غذا می شود، لذا در معرض کمبود روی قرار دارند.
__________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه.