نتایج یک تحقیق که توسط دکتر “گیتی خوشه مهری” عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد، نشان داد میزان عملکرد صحیح مادران در استفاده از قطره آهن کمکی کودکان ضعیف است و از اطلاعات کافی برخوردار نیستند.
در این مطالعه از میان مادرانی که در طول سال 1385 به مراکز بهداشتی و درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه کرده بودند و دارای فرزند 5 تا 24 ماهه بودند یک نمونه ی 250 نفری انتخاب شد. با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه حضوری عملکرد این افراد در مورد شروع به موقع قطره آهن و نحوه صحیح خوراندن قطره به طفل مورد بررسی قرار گرفت.
اطلاعات به دست آمده نشان داد 40 درصد مادران مورد مطالعه در 4 تا 6 ماهگی (زمان مناسب برای مصرف قطره آهن) مصرف قطره آهن را شروع کردهاند ولی در 60 درصد آن ها شروع مصرف قطره آهن به موقع نبوده است.
همچنین در این تحقیق مراقبت کافی هنگام تجویز قطره خوراکی آهن شامل چکاندن قطره ته حلق، تجویز قطره همراه با آب میوه، ندادن قطره همراه با چای و شیر مادر برای جذب بهتر و جلوگیری از عوارض دندانی، مورد بررسی قرار گرفت.
به دنبال این بررسی 26 درصد مادران دارای عملکرد خوب، 41 درصد عملکرد متوسط و 33 درصد هم مراقبت های ضعیفی داشتند.
نتایج این تحقیق نشان داد بین عملکرد مادران با سطح تحصیلات آن ها رابطه معناداری وجود داشت.
بر پایه نتایج این تحقیق آموزش مستمر و موثر برای مادران در خصوص تغذیه کودکان به منظور ارتقاء آگاهی، نگرش و رفتار آن ها در این خصوص توصیه می شود.