1- جذب ضعیف ویتامینهای محلول در چربی
مصرف رژیمهای غذایی بسیار کمچرب میتواند در جذب ویتامینهای محلول در چربی (ویتامینهای A,D,E,K) اختلال ایجاد کند. چرا که این ویتامینها محلول در چربی هستند و بدن برای استفاده کردن از این ویتامینها به چربی رژیم غذایی نیاز دارد. این ویتامینها اغلب در کبد و بافت چربی ذخیره میگردند و در بسیاری از عملکردهای بدن از جمله رشد، ایمنی، ترمیم سلول و انعقاد خون اهمیت دارند. اگر شما چربی کافی برای تامین این ویتامینها برای بدنتان را مصرف نکنید ویتامینها بدون جذب شدن از بدنتان دفع میشوند و ممکن است در خطر کمبود ویتامین قرار بگیرید.
2- کلسترول بالا و بیماری قلبی عروقی
رژیمهای کمچرب همچنین در کاهش سطوح کلسترول و بیماریهای قلبی نقش دارند. اگر رژیم غذایی تان بسیار کمچرب باشد سطوح کلسترول HDL بدن (کلسترول خوب) کاهش مییابد و این موضوع مشکل ساز است چرا که برای پیشگیری و محافظت در برابر بیماریهای قلبی به HDL نیاز دارید و HDL، کلسترول بد (LDL) را از جریان خونتان جمع میکند و به کبدتان منتقل میکند. وقتی نسبت HDL نامتعادل باشد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در شما افزایش مییابد اسیدهای چرب ضروری به ویژه امگا 3 میتوانند مقادیر HDL را افزایش دهند و سطوح کلسترول بدن را بهبود ببخشند و بدن را در برابر بیماریهای قلبی عروقی محافظت کنند.