معمولا خيلي از افراد در هواي گرم، ترجيح ميدهند آب زرشک بنوشند که براي افراد گرممزاج بسيار مفيد است ولي آبزرشک بايد طبيعي باشد يعني يک قاشق غذاخوري زرشک در 3-5/2 ليوان آب به مدت 7 دقيقه جوشانده و پس از سرد شدن و صاف کردن آنچه باقي ميماند، استفاده شود. اين نوشيدني حتما بايد با کمي سکنجبين يا عسل شيرين شود. آب کرفس و مرکبات هم در پيشگيري و درمان گرمازدگي بسيار موثر است.
ايرانيها معمولا در فصل تابستان شربت آلبالو و آبليمو هم زياد مينوشند که در پيشگيري از گرمازدگي تاثير مهمي دارد. بهتر است از آبليموي تازه براي تهيه شربت آبليمو استفاده کرد يعني تکههاي ليمو را برش داد و لابلاي شکر ريخت. اين ترکيب بايد 24 تا 48 ساعت بماند و بعد ميتوان آن را هم براي رفع عطش و هم گرمازدگي نوشيد. علاوه بر اينها، شربت عناب هم مثل شربت آلبالو موثر است که مثل اين شربت درست ميشود ولي شکر آن بايد بيشتر باشد. افراد گرمازده ميتوانند اين شربتها و عرقيات را بيشتر مصرف کنند و علاوه بر اين در واني که از آب ولرم مايل به خنک پر شده، قرار گيرند.
در گذشته به آب اين وان گياهاني مانند گلختمي، گل بنفشه و… هم اضافه ميکردند. ميتوان 5-4 قاشق غذاخوري گلختمي را در يک ليتر آب حرارت داد و بعد در آب وان ريخت. اين کار در رفع گرمازدگي بسيار تاثير دارد.