کنجد جزو دانههاي روغني طبقهبندي ميشود. يعني درصد چربي آن نسبت به ساير ترکيبهايش بيشتر است بنابراين کنجد و ارده را با توجه به درصد بالاي چربي موجود در آنها بايد جزو گروه چربيها و روغنها بدانيم…
اگر روغن خميرکنجد يا ارده گرفته شده باشد، تفاله باقيمانده آن متشکل از ترکيبهاي فيبري و مقداري هم پروتئيني خواهد بود و چربي زيادي ندارد اما اگر ارده از دانهکنجد کوبيده و خالص تهيه شده و روغن آن استخراج نشده باشد، مقدار چربي آن بسيار بالاست. در اين صورت ارده در گروه خوراکيهاي پرچرب قرار ميگيرد. از آنجا که چربيها در واحد وزني برابر، داراي بالاترين مقدار کالري هستند، ميتوانند درصد قابلتوجهي از انرژي روزانه ما را تامين کنند. بهطورکلي هر گرم از تمام روغنها از روغنهاي جامد هيدروژنهشده نباتي که جزو بدترين روغنها هستند تا روغن زيتون که جزو بهترين روغنهاست، 9 کيلوکالري انرژي و بالاترين دانسيته انرژي را دارند و افراد دچار اضافهوزن، کساني که چاق هستند يا رژيمغذايي لاغري دارند، بايد حواسشان به خوراکيهايي که ميزان کالريشان بالاست، باشد و خيلي با احتياط آنها را در برنامهغذايي خود بگنجانند و در کمترين مقدار ممکن هم مصرفشان کنند؛ حتي ارده و کنجد را که ميزان اسيدهاي چرب غيراشباعشان بالاست.