سندرم متابولیک به صورت گسترده ای از آسیب های متابولیکی شامل چاقی شکمی، مقاومت به انسولین، قند خون بالا، افزایش چربی های خون و پرفشاری خون تعریف می شود. علل تغذیه ای می تواند نقش اساسی در بروز این سندرم داشته باشد و در مطالعات مختلف تأثیر دریافت بالای اسیدهای چرب اشباع و دریافت کم اسیدهای چرب امگا- 3 در ایجاد سندرم متابولیک نشان داه شده است.
فراورده های لبنی، منابع غنی کلسیم هستند که در کاهش فشارخون و بافت چربی، کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی، و کاهش وزن مؤثر بوده اند. در مطالعه ای که در ایران ارتباط مصرف لبنیات با سندرم متابولیک را مورد بررسی قرار داده است، مصرف لبنیات با کاهش چاقی شکمی، کاهش فشار خون و کاهش بروز سندرم متابولیک رابطه داشته است.
منبع : آزادبخت و همکاران.ارتباط مصرف لبنیات با شیوع سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی. مجله تغذیه ایران. سال اول. شماره دوم. 1384