4 ادویه پرفایده که استفاده از آنها در غذا علاوه بر بهبود طعم و بوی غذا برای سلامت بدن نیز مفید است شامل:
زردچوبه – علم پزشكی بسیاری از خواص مفید زردچوبه شامل خواص آنتی اكسیدانی و ضد التهابی را تایید كرده است.در هند از این ادویه برای تسریع بهبود و شفای زخمها استفاده میشود همچنین چای زردچوبه در بهبود سرماخوردگی و مشكلات تنفسی موثر است
در برخی از مطالعات خاصیت این ادویه در كنترل بیماریهای قلبی، دیابت و آلزایمر مشاهده شده است
فلفل تند – نوعی تركیب موجود در فلفل تند موسوم به «كاپسایسین» سوخت و ساز بدن را تشدید میكند و سوختن چربی را تشدید میكند.
به این ترتیب میتواند در طولانی مدت موجب كاهش وزن شود این ماده در عین حال با تقویت توان سلولهای معده خطر بروز زخم معده را كاهش میدهد و این عضو را در برابر عفونتها و باكتریهای تولید كننده زخم مقاوم میسازد فلفل تند هم چنین با كاهش كلسترول بد از قلب محافظت میكند
زنجبیل – این ادویه به داروخانه گیاهی معروف است زنجبیل غنی از تركیبات ضد التهابی است كه هركدام برای مقابله با سرطان های مختلف و كاهش دردهای آرتریتی مفید هستند.
افرادی كه روزانه كپسول زنجبیل مصرف میكنند 25 درصد كمتر دچار دردهای عضلانی میشوند عصاره زنجبیل حالت تهوع را كاهش میدهد و به كاهش تهوع صبحگاهی ناشی از جراحی و شیمی درمانی كمك میكند.
دارچین – این ادویه نیز به نوبه خود تاثیرات و خواص مفید بسیاری دارد دارچین اشتها را افزایش داده و گوارش را تسهیل میكند این ادویه برای كنترل قندخون در افراد مبتلا به دیابت نوع دوم بسیار موثر است مصرف دارچین به مقدار محدود تاثیرات بسیار قابل توجهی روی بدن و حفظ سلامتی دارد.