اثر دریافت شير خشت يا ترنجبين در نوزاد شیرخوار

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #80064
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    دادن هر چيزي غير از شير مادر (حتي آب به نوزاد) مجاز نمي‌باشد. زماني در پزشكي به بچه‌هايي كه متولد مي‌شدند آب مقطر مي‌دادند، به تصور اينكه اگر دستگاه گوارش باز نباشد و آب وارد ريه نوزاد شود، در ريه عفونتي ايجاد نشود، ولي در حال حاضر حتي آب جوشيده يا آب مقطر نيز توصيه نمي‌شود، چه برسد به آب قند يا شيرخشت و ترنجبين. تمامي مواد فوق براي نوزاد مضر مي‌باشد و عوارض آن‌ها از يك ذات‌الريه شروع شده و مي‌تواند منجر به آلرژي شود. با توجه به اين كه از هر 5-4 نفر 1 نفر به آلرژي مبتلا است، هر نوع پروتيين خارجي كه وارد بدن كودك كنيم، وي را در معرض خطر آسم، اگزما يا آلرژي‌هاي مختلف قرار داده‌ايم، بنابراين تمام تلاش‌ها بايد در اين جهت باشد كه حتي پروتيين‌هاي خارجي كه به وفور در شيرخشك وجود دارند، كودك را دچار نكنند و مانع از ابتلاي كودك به اينگونه بيماري‌ها شويم.
    بنابراين توصيه مي‌شود كه در بدو تولد، هيچ ماده ديگري غير از شير مادر و آغوز (از لحظات اول تولد) به نوزاد داده نشود، بخصوص با توجه به شعاري كه امسال سازمان بهداشت جهاني و ارگان‌هاي بين‌المللي به مناسبت روز جهاني شير مادر مطرح مي‌كنند. اين شعار در ارتباط با ساعت اول زندگي است و تمامي تلاش‌ها بر اين است كه تمامي افراد به تغذيه فرزندان خود كمك كنند و بنابر توصيه سازمان بهداشت جهاني تا 2 سال يا بيشتر اين تغذيه را ادامه دهند.
    اين توصيه در قرآن هم آمده و علوم امروز هم به اين نتيجه رسيده است، ولي آنچه كه بيشتر بر آن تاكيد مي‌شود آن است كه از لحظه تولد و خلاصه ساعت اول عمر تغذيه با شير مادر شروع شود. براساس مطالعات WHO، اگر نوزادي در ساعت اول تغذيه نشود و در ساعت دوم تغذيه شروع شود يعني فقط يك ساعت تغذيه را به تاخير بيندازيم، احتمال مرگ و مير نزديك به يك و نيم برابر افزايش مي‌يابد. هر ساعتي كه تغذيه با شير مادر به تاخير بيفتد، سلامت نوزاد خدشه‌دار شده و مرگ و مير افزايش مي‌يابد.

    علت این امر هم به جهت نقش ارزشمند تغذيه با شير مادر و هم به دليل آثار گسترده عاطفي – رواني كه تغذيه با شير مادر دارد. تلاقي نگاه‌هاي مادر و نوزاد از لحظات بدو تولد و تماس پوست آن‌ها، آثار شگرفي روي سلامت جسمي و رواني نوزاد مي‌گذارد، بنابراين تلاش مي‌شود از همان ثانيه‌ها و دقايق اول تولد، نوزاد را خشك كرده، روي شكم مادر بگذارند تا تماس مادر و نوزاد زياد شود و در نهايت حداكثر تا ساعت اول تغذيه آغاز گردد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.