شکلات نوتلا که در مدارس و در بین دانش آموزان و نوجوانان کشور ایتالیا به مقدار زیاد موردمصرف قرار می گیرد و به عنوان به عنوان نماد فرهنگی این کشور معرفی شده است از طرف اتحادیه ارپا در فهرست غذاهای ممنوعه قرار گرفت .
نوتلا نام یک کرم شکلاتی فندقی شیرین و خوشمزه است که در سال ۱۹۶۴ میلادی برای نخستین بار در سوپرمارکت های ایتالیا عرضه شد و پس از مدت کوتاهی به محبوبیت جهانی دست یافت تا جایی که امروزه این شکلات به عنوان یکی از نمادهای فرهنگی این کشور شناخته شده است.
این شکلات برای بسیاری از افراد بزرگسال کشور ایتالیا می تواند یادآور روزهای خوش دوران کودکی بسیاری از ایتالیایی ها باشد، اما از آنجایی که این کرم شکلاتی حاوی مقادیر زیادی چربی و شیرینی است اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است نوتلا را در فهرست اسامی مواد غذایی ممنوعه که برای سلامتی انسان ها مضر هستند به ثبت برساند .
این در حالی است که مقامات این کشور و بخصوص وزیر کشاورزی ایتالیا در تلاش هستند تا هر طور شده این شکلات خوشمزه و دوست داشتنی را که به عنوان نماد فرهنگی خود پذیرفته اند از خطر نابودی نجات دهند.