شلغم علاوه بر موثر بودن برای درمان سرماخوردگی، در درمان برونشیت، آسم و مشکلات تنفسی هم موثر است.
شلغم در فصل زمستان رویش خوبی دارد و این نشان میدهد فصل رویش هر میوه متناسب با خواص آن است، زیرا شلغم تاثیر بسزایی در درمان سرماخوردگی دارد.
بهترین شیوه مصرف شلغم بصورت بخارپز، سوپ و یا آش است و بهتر است در ساعات اولیه صبح مصرف شود.
همچنین قرقره کردن آب شلغم، گلودردهای باکتریایی را نیز تسکین میدهد.
همچنین شلغم نقش آنتی اکسیدان دارد و از تشکیل رادیکالهای آزاد در بدن جلوگیری میکند.
شلغم را مادهای اشتها آور است که آب آن در تنظیم مایعات بدن نقش دارد. مقادیر فراوان فسفر موجود در شلغم به تقویت حافظه و سیستم عصبی کمک می کند. املاح کلسیم و منیزیم موجود در شلغم بر رشد استخوانهای کودکان و تقویت اسکلت زنان باردار نیز تاثیر می گذارد. ید موجود در شلغم میتواند ترشح تیروئید را تنظیم کند.
______________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه.