خرما هر چه نرمتر باشد یعنی رطوبت بیشتری داشته باشد در مقایسه با انواعی که نیمه خشک و خشک است و رطوبتی ندارد درصد قند کمتری وارد بدن میکند. در حقیقت هر 100 گرم خرما اگر خشک باشد تا حدود 300 کالری و اگر نرم و تر باشد تقریبا 150 کالری انرژی تولید میکند. یعنی یک مشت خرمای خشک دو برابر همین میزان خرمای نرم کالریزایی دارد.
لازم است بدانید همه انواع خرما به جز خارک تقریبا به یک میزان قند دارند، اما چون خرمای خشک در مقایسه با خرمای نرم رطوبت کمتری دارد و به مقدار بیشتری خورده میشود انرژی زایی زیادتر و قند بیشتری دارد و مصرف بیش از حد آن برای افراد دیابتی مضر است.