تا به حال غذاي مشخصي كه سرطان زا باشد، شناخته نشده است. اما بعضي مواد شيميايي، آفت كشها، سمها و مواد افـــزودني و حتي آلوده كننده هايي كه به طور اتفاقي وارد غذاها ميشوند، ميتوانند از دسته مواد سرطان زاي قوي باشند. اداره دارو و غذا كنترل جدي اين عوامل را اجباري كرده است.
بعضي متخصصان تخمين ميزنند كه رژيم غذايي ميتواند در دست كم، يك سوم از كل موارد سرطانها دخالت داشته باشند. به عنوان مثال، شيوع بالاي سرطان هاي مري و معده در مناطقي كه از غذاهاي نمك سود شده، دودي (برنج و ماهي دودي و ….)، نيتراتي (سوسيس، كالباس) استفاده مي كنند مشاهده مي شود.
دريافت بالاي نمك و نيترات و تركيبات موجود در دود، از دسته عوامل خطر بروز اين سرطان ها به شمــار مي رود. چاقـــي، شيوه غلط زندگي، بي تحركي، رژيم غذايي، فاقد سبزي ها، ميوه ها و غلات كامل، ماهي و ماكيان در ايجاد و پيشرفت سرطان هاي سينه و روده نقش موثري دارند.