آيا خوردن چربي ما را چاق مي‌کند؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #66411
    n.fazel
    مشارکت کننده

    برخي برنامه‌هاي غذايي رژيم کم کربوهيدرات با چربي بيشتر را توصيه مي‌کنند، واقعيت چيست؟
    برخي رژيم‌هاي غذايي کم کربوهيدرات مصرف چربي بيشتر را توصيه مي‌کنند. اما برخي رژيم‌هاي ديگر کاهش مصرف چربي را تا جايي که ممکن است توصيه مي‌کنند. حتي اگر شما چربي‌هاي مفيد بيشتري بخوريد، چقدر اين چربي برايتان بد است و آيا اين چربي شما را چاق مي‌کند؟بر هيچ‌کس پوشيده نيست که خوردن مقدار زيادي چربي سبب چاق شدن افراد مي‌شود.مطالعات زيادي نشان مي‌دهد که خوردن يک ميزان از گروه موادغذايي، چربي‌ها نسبت به ساير منابع انرژي مثل پروتئين و کربوهيدرات افراد را چاق مي‌کند. البته، به غير از کره و روغن که چربي خالص هستند، بسياري از غذاها مخلوطي از پروتئين، کربوهيدرات‌ها و چربي‌ها هستند. اگر شما کالري دريافتي خود را کنترل کنيد، کالري چربي‌ها مي‌تواند در رنج کالري‌هاي مورد نياز بدن‌تان که روزانه به آن نياز داريد قرار گيرد در عين حال چاق هم نشويد.چربي‌ها منبع بسيار مهم انرژي هستند و بسياري از ويتامين‌هاي ضروري بدن ما محلول در چربي هستند. بنابراين هرگز نبايد به چربي‌ها «نه» گفت.چربي‌هاي خوب، چربي‌هاي بدچربي‌هاي بد، چربي‌هاي اشباعي هستند که در محصولات حيواني مثل گوشت‌ها، کره و شير پرچرب و پنير يافت مي‌شود و چربي‌هاي ترانسي که در چربي‌هاي سبزيجات يافت مي‌شود.بدن ما نياز به چربي‌هاي اشباع دارد و حتي آنها را خودش مي‌سازد. اما خوردن مقدار زيادي چربي‌هاي اشباع سبب تشديد بيماري‌هاي قلبي شده و خطر تجمع کلسترول را در بدن افزايش مي‌دهد. بنابراين هنوز مدرکي دال بر اين پيدا نشده که بدن به ميزان زيادي اسيد چرب اشباع نياز دارد. غذاهاي سرشار از چربي‌هاي ترانس در مارگارين، غذاهاي آماده، غذاي رستوران‌ها و غذاهاي بسته‌بندي يافت مي‌شود.چربي‌هاي خوب يا چربي‌هاي غيراشباع عمدتا در غذاهاي گياهي مثل روغن‌هاي گياهي، روغن زيتون، آوودکادو و روغن خشکبار و غذاهاي دريايي يافت مي‌شود.اگر مراقب کالري دريافتي خود باشيد و ميزان پروتئين، چربي و کربوهيدرات آن را محاسبه کنيد هرگز دچار اضافه‌وزن نمي‌شويد:· سعي کنيد 20 35 درصد از کالري‌تان را از چربي دريافت کنيد. اين در حدود 360 تا 630 کالري يا 40 تا 70 گرم روزانه است.· مطمئن شويد که چربي از گوشت قرمز و پنير نباشد. کمتر از 10 درصد از کالري (180 کالري، يا 20 گرم در روز) بايد از چربي‌هاي اشباع باشد.· در حدود 10 تا 25 درصد از کالري بايد از منابع چربي خوب مثل روغن‌هاي گياهي، خشکبار باشد.· از مصرف اسيدهاي چرب ترانس پرهيز کنيد. براي تهيه خيلي از غذاها مي‌توان روغن‌هاي خوب را جايگزين کرد.اگر ميزان چربي‌هاي خوب را حساب نمي‌کنيد اين نکات را براي به حداقل رساندن چربي‌هاي بد و دريافت ميزان چربي خوب رعايت کنيد.· روزانه 1 يا 2 وعده حبوبات و سبزيجات مصرف کنيد.· حداقل 2 بار در هفته ماهي بخوريد.· لبنيات و محصولات لبني و پنير کم‌چرب يا بدون چربي و گوشت و مرغ لخم را انتخاب کنيد.· هميشه قبل از خريد موادغذايي برچسب روي آنها را بخوانيد و از خريد غذاهايي که چربي اشباع دارند بپرهيزيد.webmd

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.