[align=justify]آنزيم موجود در بزاق دهان سبب تجزيه مواد غذايي نشاسته دار مانند چيپس ، نان و برنج مي شود.يک بررسي نشان مي دهد که ژن AMy1 سبب توليد آنزيم ها در بزاق مي شود. اين آنزيم ها با متلاشي کردن ترکيبات کربوهيدرات در بدن، سبب لاغر ماندن فرد مي شود.
نتايج اين مطالعه نشان داد ، وجود نسخه هاي بيشتري از اين ژن در برخي افراد-که بعدها به نام ATKINS ناميده شد- احتمال لاغر ماندن آنها را بيشتر مي کند. اين مطالعه نشان مي دهد کساني که نسخه هاي بيشتري از اين ژن را دارند به دليل ترشح بيشتر آنزيم، توانايي بيشتري در حفظ لاغري دارند.اگرچه به طور معمول گفته مي شود که افراد از هر ژن يک جفت دارند اما اين مطالعات نشان مي دهد که برخي از افراد مي توانند نسخه هاي بيشتري از يک ژن حتي تا 20 نسخه ژن مشابه داشته باشند. البته علت اين امر هنوز مشخص نشده است.محققان کالج سلطنتي لندن و امپريال کالج لندني مي گويند اين يافته هاي پژوهشي براي دانش تغذيه و توصيه هاي عمومي مرتبط با تغذيه بسيار حايز اهميت است.دکتر تيم اسپکتور (Tim Spector) مجري اين طرح تحقيقاتي مي گويد گام بعدي اين است که دقيقا مشخص کنيم نقش اصلي آنزيم ترشح شده در حفظ لاغري و استفاده از نتايج آن براي درمان چاقي يا اضافه وزن چيست؟ به گفته وي در آينده نزديک ميزان توانمندي افراد از نظر ژنتيکي براي مقابله با بيماري چاقي با دادن يک آزمايش خون و يا آزمايش ساده بزاق دهان بررسي مي شود.[/align]