آشنایی با روش تهیه ۴ مدل بورانی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #81466
    v.fatoorechi
    مشارکت کننده

    بورانی در گروه پیش‌غذاها جای می‌گیرد و اصلیت ایرانی دارد. البته در کشورهای حاشیه مدیترانه و به خصوص ترکیه نیز انواع بورانی در سفره غذایی مردم دیده می‌شود.
    داشتن تنوع غذایی و مصرف به اندازه سبزی‌ها از جمله توصیه‌های اکید متخصصان تغذیه است که این روزها به خصوص در آلودگی هوا بیش از هر زمان دیگری توصیه می‌شود اما افراد بسیاری طعم سبزی‌ها را دوست ندارند و نمی‌توانند آن‌ها را به هر دلیلی خام بخورند. یکی از راه‌های مصرف سبزی بیشتر، تهیه بورانی است آن هم در رنگ‌های مختلف. در واقع بورانی مخلوط سبزی‌های پخته و ماست است که یک پیش‌غذا محسوب می‌شود. در این مطلب با طرز تهیه 4 بورانی پرطرفدار آشنا می‌شوید. با ما همراه شوید.
    مقدار کالری
    مواد غذایی این 4 پیش‌غذا به طور متوسط بین 200 تا 400 کیلوکالری انرژی دارند که در صورت تقسیم کردن آن‌ها میان 4 نفر به هر یک بین 50 تا 100 کیلوکالری انرژی خواهد رسید. البته نوع ماست و میزان چربی‌ای که دارد بر میزان کالری تأثیر می‌گذارد و باعث افزایش انرژی دریافتی می‌شود بنابراین در صورتی که اضافه وزن دارید، بهتر است از ماست کم چرب برای تهیه این غذا استفاده کنید.
    همراه بورانی
    همان‌طور که پیش‌تر نیز گفته شد بورانی یک پیش‌غذا است و قبل از غذای اصلی سرو می‌شود. در صورتی که می‌خواهید شام سبکی برای خود تهیه کنید، می‌توانید بورانی را به عنوان غذا در نظر بگیرید و میل کنید.
    طـرز تـهـیـه
    * برای تهیه بورانی اسفناج، ابتدا اسفناج‌ها را بخارپز کنید. در تابه‌ای روغن زیتون بریزید و سیر را کمی تفت دهید و به اسفناج‌های بخارپز شده بیفزایید. سپس ماست و ادویه‌ها را اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه در یخچال قرار دهید تا بورانی آماده خوردن شود.
    * برای تهیه بورانی لبو، کافی است لبوهای پخته‌شده را به صورت نگینی برش دهید و با ماست مخلوط کنید.
    * هنگام تهیه بورانی بادمجان نیز ابتدا بادمجان‌ها را که کباب شده‌اند پوست بگیرید و به صورت پوره درآورید. سپس سیر تازه را با آن‌ها مخلوط و ماست را اضافه کنید.
    * در تهیه بورانی کدو حلوایی نیز برش‌های کدو حلوایی پخته را در ظرفی به صورت پوره درآورید و در کره به مدت 5 دقیقه تفت دهید، سپس زعفران را اضافه کنید و ماست را به این مخلوط بیفزایید. به این ترتیب بورانی شما آماده خوردن خواهد بود.

    مـواد لازم برای 4 نفر:

    بورانی اسفناج

    اسفناج خردشده: 8 لیوان 200 کیلوکالری

    سیر ساطوری شده: 2 حبه 0 کیلوکالری

    روغن زیتون: یک قاشق مرباخوری 45 کیلوکالری

    ماست ترش و کمی سفت: 2 لیوان 150 کیلوکالری

    نمک و فلفل سیاه:به میزان دلخواه 0 کیلوکالری

    بورانی لبو

    لبوی پخته: 2 لیوان 100 کیلوکالری

    ماست: 3 لیوان 180 کیلوکالری

    بورانی بادمجان

    بادمجان کباب شده: 2 عدد 50 کیلوکالری

    ماست: 2 لیوان 120 کیلوکالری

    سیر ساطوری شده: 2حبه 0 کیلوکالری

    نمک: به میزان دلخواه 0 کیلوکالری

    بورانی کدوحلوایی

    کدوحلوایی پخته: یک لیوان 50 کیلوکالری

    کره: یک قاشق مرباخوری 45 کیلوکالری

    زعفران: به میزان دلخواه 0 کیلوکالری

    ماست خامه‌ای: 2 لیوان 150کیلوکالری

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.