کدو تنبل حاوی مواد مغذی مانند ویتامین C، E، بتاکاروتن می باشد علاوه بر این مقدار کالری آن نیز بسیار پایین است و به همین علت برای رژیم و لاغر شدن مفید است.
كدو ضد سرطان است كدو تنبل در جلوگیری از جهش سلولی و در نتیجه سرطان موثر می باشد.
کدو تنبل حاوی فیبر فراوان است و در کاهش كلسترول بسیار موثر است و به همین دلیل به بیماران قلبی توصیه می شود. همچنین کدو تنبل حاوی فولات است و فولات از بیماریهای قلبی جلوگیری كند.
مصرف کدو تنبل به زنان باردار نیز توصیه شده است فولات موجود در كدو میتواند از بروز بضی از بیماریهای مادرزادی جلوگیری نماید.
دانههای کدو تنبل در درمان عفونتهای مجرای ادراری و در اکثر قسمتهای اروپا به عنوان درمان اختلالات آمیزشی بکار میرود. دلیل آن احتمالاً بخاطر میزان بالای اسید linolenic در دانههای آن و حضور امگا 3 و امگا 6 است.
مصرف کدو تنبل پخته برای تقویت حافظه توصیه می شود.