مصرف نوشیدنی های شیرین و بروز افسردگی

افسردگی مجموعه‌ای از حالات مختلف روحی و روانی است که از احساس خفیف ملال تا سکوت و دوری از فعالیت روزمره بروز می‌کند. افسردگی اساسی منجر به از کارافتادگی قابل توجه فرد در قلمروهای زندگی فردی و اجتماعی و اشتغال می‌شود و عملکردهای روزمره فرد همچون خوردن و خوابیدن و سلامتی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بررسی های اخیر نشان دهنده این است که مصرف نوشیدنی های شیرین و خصوصا انواع رژیمی آن ها با افزایش خطر ابتلا به افسردگی در بزرگسالان در ارتباط است.
در مطالعه ای که اخیرا انجام گرفته است،  به بررسی ارتباط مصرف نوشیدنی های شیرین و بروز افسردگی پرداخته شده است.
 محققان کارولینای شمالی با انجام مطالعات خود بر روی بیش از ۲۶۰۰۰ فرد ۵۰ تا ۷۱ ساله و بررسی مصرف نوشیدنی‌هایی شامل نوشابه، چای و قهوه به این نتیجه دست یافتند که با وجود این که قهوه می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلاء به افسردگی شود، نوشیدنی‌های شیرین به ویژه انواع رژیمی آنها احتمال بروز افسردگی در بزرگسالان را افزایش می‌دهد.
محققان با یک پیگیری ۱۰ ساله و شناسایی افرادی که پس از این سالها دچار افسردگی شده بودند، بیان کردند افرادی که بیش از ۴ قوطی یا ۴ فنجان در روز نوشابه می‌ نوشیدند در مقایسه با کسانی که نوشابه مصرف نمی‌کردند حدود۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار گرفتند و نیز وقوع افسردگی در کسانی که هر روز ۴ قوطی ژله های میوه ای مصرف می‌کردند نسبت به افرادی که اصلاً مصرف نمی‌کردند حدود ۳۸ درصد بیشتر بوده است.
نتایج این مطالعه همچنین حاکی از آنست که احتمال ابتلا به افسردگی در مصرف کنندگان نوشابه‌های رژیمی، ژله های میوه رژیمی و همچنین چای سرد رژیمی نسبت به کسانی که از انواع معمولی آنها مصرف می‌کردند بسیار بیشتر بوده است.
از طرفی نتایج دیگر این مطالعه حاکی از این مطلب است که افرادی که در طول روز قهوه نمی‌نوشیدند در مقایسه با افرادی که در روز ۴ فنجان قهوه استفاده می کردند ۱۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به افسردگی قرار داشتند.
نتایج این مطالعه نشان دهنده این است که مصرف نوشیدنی های شیرین رژیمی در بروز ابتلا به افسردگی نقش دارد و مصرف قهوه شیرین نشده می تواند از بروز افسردگی در بزرگسالان پیشگیری نماید.
نکته عملی: به گفته محققان این تحقیقات نشان می‌دهند که قطع مصرف نوشیدنی‌های رژیمی شیرین یا جایگزین آنها با قهوه شیرین نشده به‌طور طبیعی می تواند به کاهش خطر ابتلا به افسردگی کمک کند. البته برای تائید این یافته‌ها هنوز هم تحقیقات بیشتری لازم است و افراد مبتلا به افسردگی باید همچنان داروهای تجویز شده توسط پزشک خود را مصرف کنند.

منبع:

American Academy of Neurology's 65th Annual Meeting in San Diego, March 16 to 23, 2013.
 

 

Loading