بهترین نوع فعالیت ورزشی برای کاهش میزان کلسترول

بدون شک شنیده اید که فعالیت ورزشی می تواند میزان کلسترول خون را در حد طبیعی نگه دارد. اما چه نوع فعالیت ورزشی؟ در چه مدت زمانی؟  چقدر ؟ و این که فعالیت ورزشی تا چه حد می تواند موجب کاهش کلسترول شود.
مدارک موجود در زمینه اثر فعالیت ورزشی بر میزان کلسترول خون نشان می دهد که فعالیت ورزشی می تواند موجب کاهش چشمگیر کلسترول خون شود.
فعالیت ورزشی منظم به دو طریق می تواند بر میزان کلسترول اثر داشته باشد:

  1. فعالیت ورزشی می تواند مقادیر تری گلیسیرید را کاهش دهد، مقادیر بالای این نوع چربی با بیماری های قلبی و عروقی در ارتباط است.
  2.  به علاوه، فعالیت ورزشی موجب افزایش مقادیر " کلسترول خوب خون" یعنی HDL می شود.

مطالعات نشان می دهند که فعالیت ورزشی منظم می تواند مقادیر تری گلیسیرید را در حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش دهد و علاوه بر این موجب بهبود مقادیر کلسترول خوب به اندازه ۵ تا ۸ میلی گرم در دسی لیتر نیز گردد. لازم به ذکر است که کاهش مقادیر LDL خون یعنی همان " کلسترول بد" در اثر فعالیت ورزشی تنها در صورتی حاصل می شود که کاهش چشمگیری در وزن بدن ایجاد گردد. کاهش مقادیر تری گلیسیرید و افزایش HDL- هردو- برای سلامت قلب از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند. اما سؤال اساسی اینجاست که کدام نوع فعالیت ورزشی برای رسیدن به این هدف مؤثر است؟
مدت زمان اجرای فعالیت ورزشی و نظم آن، بیش از نوع فعالیت ورزشی بر کاهش میزان کلسترول خون اثر دارد. عقیده بر این است که تنها فعالیت های ورزشی هوازی و استقامتی می توانند موجب بهبود مقادیر کلسترول خون گردند. مطالعات انجام شده در زمینه فعالیت ورزشی مقاومتی نشان دادند که این نوع از فعالیت های ورزشی نیز تأثیر قابل توجهی بر کاهش میزان کلسترول خون دارند. بسیاری از محققین علوم ورزشی برای حصول فواید بیشتر ترکیب سه شکل از فعالیت ورزشی را توصیه می کنند.

  •  فعالیت ورزشی هوازی برای افزایش ضربان قلب
  •  تمرینات ورزشی قدرتی برای عضله سازی
  •  فعالیت های ورزشی انعطاف پذیری برای حفظ قابلیت خم شدن

شما برای حفظ سلامت خود نیاز دارید که تمرینات استقامتی، قدرتی و انعطاف پذیری را به صورت ترکیبی انجام دهید. به طور کلی، همه انواع فعالیت های ورزشی در حفظ سلامت قلب و عروق مؤثرند.
 عوامل نوع، شدت، مدت و نظم (تناوب) فعالیت ورزشی چهارچوب مهمی را می سازنند. در واقع می توان گفت که این اجزا در کنار هم جزو ارکان اصلی فعالیت ورزشی به شمار می روند. در زمینه کاهش مقادیر کلسترول خون؛ اثر مدت زمان و نظم (تناوب) فعالیت ورزشی بیش تر از نوع و شدت آن است. در حالی که شدت فعالیت ورزشی یک عامل مؤثر در حفظ سلامت قلب و عروق است.این موضوع به ویژه در سن میانسالی و سالمندی اهمیت دارد، به دلیل این که افراد معمولاً در این سنین بیشتر در معرض آسیب و صدمه قرار می گیرند. بنابراین، به آن ها توصیه می شود که ترجیحاً با شدت و در مدت زمان  متوسط ورزش کنند.
شما می توانید روزی ۳۰ دقیقه و ۵ روز در هفته ورزش کنید. هر چقدر بیشتر ورزش کنید، بیشتر از فواید فعالیت ورزشی بهرمند خواهید شد. برخی از افراد عقیده دارند که برای کسب فواید بیشتر از فعالیت ورزشی باید عرق کنند، لازم به ذکر است که افراد در شروع فرآیند تعریق با یکدیگر متفاوت هستند، برخی زود عرق می کنند و برخی از افراد دیرتر.بنابراین بر خلاف تصور میزان تعریق، تأثیر زیادی بر بهرمندی افراد از فعالیت ورزشی ندارد. درواقع، ممکن است آن چنان که انتظار دارید عرق نکنید ولی مقادیر کلسترول تان کاهش چشمگیری داشته باشد. با ورزش شما نه تنها می توانید کلسترول خون تان را کاهش دهید بلکه از فواید دیگر آن از قبیل؛ کاهش فشارخون، بهبود بیماری قلبی، دیابت و سایر فواید آن نیز بهرمند خواهید شد. " به راستی که فعالیت ورزشی اکسیر ارزشمندی است".

 

Loading