دکتر چاوارو و همکارانش از دانشگاه هاروارد در مطالعهای که در مجله علمی زنان و مامایی چاپ شده است، نشان دادند: زنان مبتلا به اختلالات تخمکگذاری که از نظر سایر موارد سالم میباشند رعایت رژیم غذایی باروری و تغییر شیوه زندگی میتواند از ناباروری آنان پیشگیری کند.
در رژیم غذایی باروری تاکید بر مصرف بیشتر چربیهای غیراشباع یک زنجیرهای در مقایسه با چربیهای ترانس است. این نوع چربی بیشتر در غذاهای طبیعی مثل دانههای خوراکی وروغن زیتون یافت میشود. علاوه براین انتخاب پروتئینهای گیاهی به جای پروتئین حیوانی، مصرف کربوهیدراتها که مراحل هضم و جذب طولانی دارند از قبیل غلات سبوسدار، تعدیل مصرف لبنیات پرچرب، مصرف مولتی ویتامینها و آهن میتواند نقش کمککننده در این زمینه داشته باشد. از طرف دیگر تغییرات دیگر مانند عدم مصرف قهوه و الکل، افزایش فعالیت بدنی، پرهیز از سیگار در کمک به باروری نقش دارند.
در این مطالعه دکتر چاوارو و تیمش، رژیم غذایی و شیوه زندگی ۱۷۵۴۴ خانم بدون سابقه ناباروری را که سعی داشتند بچهدار شوند یا حامله شده بودند، در طی ۸ سال مورد بررسی قرار دادند. براساس این مطالعه، در افرادی که رژیم باروری را بیشتر رعایت کردند خطر ریسک نازایی به علت ناهنجاریهای تخمکگذاری و نیز دیگر علل ناباروری کم میشود.
بر طبق این مطالعه، زنان با با بالاترین میزان رعایت رژیم باروری، به میزان ۶۶ درصد احتمال کمتری برای ناباروری مربوط به مشکلات تخمکگذاری داشتهاند. علاوه بر این، این افراد ۲۷ درصد ریسک کمتر ناباروری به علت مشکلات دیگر را نشان دادند. علاوه بر این ترکیب عوامل شیوه زندگی سالم، شامل کنترل وزن، فعالیت بدنی و رژیم سالم غذایی، شانس عدم باروری به دلیل اختلالات تخمکگذاری را به میزان ۶۹ درصد کاهش میدهد.
لذا توصیه عملی به خانمهای جوان برای افزایش شانس بارداری موفق این است که رژیم غذایی سالم، تحرک بدنی، عدم مصرف سیگار و کاهش مصرف قهوه میتواند شانس باروری و تخمکگذاری را در آنان افزایش دهد.