رژیم‌های مکرر و خطر چاقی حاملگی‌

خانم‌های چاق زیادی هستند که رژیم‌های غذایی متعدد را تجربه کرده‌اند. آنها مرتبا وزن خود را کاسته‌اند و مجددا به وزنی حتی بالاتر از سطح اولیه برگشته‌اند. شاید شما نیز شنیده باشید که این افراد می‌گویند یک عمر در رژیم‌اند. آنها همچنین نگران چاقی در دوران حاملگی‌اند!
 

مطالعات جدید نشان داده است  زنان حامله‌ای که نگاه وسواس گونه به وزن  داشته و دایما در حال رژیم بودند، به طوری که نوسانات وزنی متعدد داشته‌اند، نسبت به زنان حامله‌ای که مراقب دائمی غذاهای خوراکی خود نیستند و استرسی ندارند بیشتر دچار چاقی در دوره حاملگی می‌شوند.

بیشتر خانم‌ها در طول حاملگی تصور می‌کنند که چون حامله هستند، هر چقدر بخواهند می‌توانند بخورند ولی  تحقیقات بالینی نشان داده است که نیاز زنان حامله در سه ماهه اول حاملگی  تفاوت چندانی با قبل ندارد. زنان حامله در سه‌ماهه دوم به طور متوسط به ۳۴۰ کالری بیشتر و در سه ماهه سوم ۴۵۰ کالری بیشتر  از قبل به انرژی نیاز دارند.

متاسفانه اکثر خانم‌ها در طول دوران حاملگی بیشتر از حد طبیعی اضافه وزن پیدا میکنند. این افزایش وزن در خانم‌هایی که در قبل از بارداری افزایش وزن داشته‌اند حتی بیش از زنانی است که حاملگی را با وزن طبیعی شروع می‌نمایند. جالب آنست زنان حامله‌ای که رژیم‌های مکرر داشته‌اند، ممکن است در این دوران بیشتر از دیگران اضافه وزن پیدا کنند. حال عادات غذایی قبل از حاملگی چه اثری بر اضافه وزن حاملگی می‌تواند داشته باشد؟

نتایج یک مطالعه نشان داد: ۶۳ درصد از خانم‌ها اضافه وزن زیادی طی حاملگی داشتند. در حالی که در جمعیت مورد مطالعه ۳۲ درصد از کم وزن‌ها اضافه وزن غیر طبیعی در حاملگی داشتند، ۶۳% از افراد طبیعی و ۸۵ درصد از زنان با اضافه وزن، افزایش وزن زیادی در حاملگی را تجربه نمودند. جالب آن‌که بیش از ۶۰ درصد این افراد چاق رژیم‌های مکرر را قبل از حاملگی به انجام رسانده بودند. حال چرا چاقی حاملگی در خانم‌های دائم در رژیم، محتمل‌تر است؟

بنظر می‌آید استعداد ذاتی این افراد به چاقی در قبل از حاملگی، در طول حاملگی و با بر هم خوردن متابولیسم طبیعی قندها ‌که در سه ماهه دوم و سوم رخ می‌دهد، همراه می‌شود که این شاید یکی از دلایل افزایش وزن زیادتر در حاملگی باشد. علت دوم علاقه زیاد این افراد به مواد پرانرژی است که در قبل از حاملگی نه تنها خودشان پرهیز می‌کردند بلکه مکررا توسط خانواده منع می‌شدند، ولی حاملگی فرصت خوبی را برای رهایی آنها از توصیه‌های آزاردهنده خانواده  فراهم می‌نماید.

توصیه عملی: وزن خود را قبل از حاملگی به حد مطلوب برسانید. در طول حاملگی لازم نیست برای دو نفر غذا بخورید چراکه رشد طبیعی جنین به انرژی زیادی نیاز ندارد. در نهایت از رژیم‌ها و نوسانات وزن مکرر در قبل از حاملگی بپرهیزید تا خطر افزایش وزن بی‌رویه در حاملگی را کاهش دهید.

Loading