عدم موفقیت در رژیم های کاهش وزن دلایل مختلفی دارد و اغلب منجر به یاس و ناامیدی می شود. شاید به جرات بتوان گفت که یکی از مهمترین پیامدهای استفاده درازمدت از رژیمهای غذایی و بازگشت وزن مجدد، بیزاری از رژیمهای غذایی و روی آوردن حریصانه به خوردن است که نتایج بدتری از شرایط اولیه به دنبال خواهد داشت. راه رسیدن به وزن و اندام دلخواه لزوما داشتن رژیم های غذایی سخت نیست، بلکه پژوهشگران به تازگی کشف کرده اند تنها کاهش دریافت چربی ها می تواند شما را در رسیدن به وزن مناسب کمک کند.
نتایج یک مطالعه جدید که درمجله پزشکی بریتانیا BMJ منتشر شده است، نشان میدهد به سادگی با جایگزین کردن غذاهای پر چرب با کم چرب می توان به نتایج مطلوبی در مورد وزن و سلامتی دست یافت.
پژوهشگران دانشگاه شرق انگلستان ۳۳ مطالعه در آمریکای شمالی، اروپا و نیوزلند شامل ۷۳۵۰۰ مرد، زن و کودک با سوابق سلامتی مختلف را مورد بازنگری قرار دادند. این افراد به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه بدون مداخله بوده و گروه دیگر تنها محصولات پرچرب را با کم چرب جایگزین کردند. هیچ یک از این شرکت کننده ها تحت رژیم کم کالری یا در تلاش برای کاهش وزن نبوده و میزان غذای مصرفی خود را کاهش ندادند. این پژوهشگران بعد از ۶ ماه وزن، دور کمر و برخی شاخص های سلامتی را در دو گروه مقایسه کردند.
کاهش وزن ۵/۳ پوند(۷/۱ کیلوگرم) در گروهی که دریافت چربی ها را از طریق جایگزینی محصولات کم چرب کاهش داده بودند دیده شد. هم چنین این جایگزینی به کاهش فشار خون و بهبود سطح کلسترول منجر شده بود. این وزن کاهش یافته برای حداقل ۷ سال آینده بازنگشت.
پژوهشگران در توضیح این نتایج افزودند، چربی ها از کالری بیشتری برخوردارند و معمولا چربی افزوده شده به غذا خوش طعم بوده و اشتهای فرد را برای خوردن بیشتر تحریک می کند. بنابراین کاهش چربی غذا علاوه بر اینکه کالری دریافتی را کاهش میدهد با کنترل بهتر اشتها مانع از پرخوری نیز می گردد.
نکته عملی: بنابر نتایج این مطالعه با مصرف شیر و ماست کم چرب ، محدود کردن مصرف کره، پنیر های چرب ، گوشت های پرچرب و هم چنین جایگزین کردن میان وعده های حاوی چربی مثل بیسکوییت، کیک و چیپس با میوه ها علاوه بر اینکه با ترویج عادات غذایی مطلوب به سلامت خود کمک می کنید می توانید به کاهش وزن نیز دست یابید.
منبع:
Lee Hooper et al. BMJ ۲۰۱۲; ۳۴۵