ارتباط وزن پایین نوزاد و پوکی استخوان در بزرگسالی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #95588
    ezamani
    مشارکت کننده

    در طول هفته‌های آخر بارداری، بدن مادر، کلسیم را به جنین انتقال می دهد تا روند رشد استخوان‌های نوزاد تقویت شود. و زمانی که نوزاد زودتر از موعد بدنیا می‌آید، روند این انتقال مختل شده و منجر می‌شود کودک در سنین بالاتر دارای استخوان‌های ضعیف و شکننده‌ای باشد.
    محققان در این مطالعه برای رفع این اختلال، ۳۴ نوزاد زودمتولدشده با وزن پایین (میانگین وزن به هنگام تولد ۱۲۷ ± ۵۵g و میانگین سن ۲۸.۶ ± ۱.۱ هفته) را به طور تصادفی در قالب یکی از سه گروه مطالعه تقسیم کردند: گروه نوزادان با دو بار تمرین ورزشی در روز؛ گروه نوزادان با یکبار در روز ورزش؛ و گروه بدون انجام ورزش.
    تمارین ورزشی از حدود ۸ روز اول تولد آغاز شد و به مدت ۴ هفته ادامه داشت. سلامت استخوان‌ها در ابتدای مطالعه و بعد از ۲ و ۴ هفته با استفاده از روش SOS (سرعت صوت) در استخوان درشت نی اندازه‌گیری شد.
    در ابتدا میانگین تراکم استخوان در تمامی نوزادان قابل مقایسه بود و در طول مطالعه، علیرغم رشد کلی و اضافه وزن قابل توجه نوزادان، در تمامی گروه‌ها کاهش یافت.
    با این حال ۱۳ نوزادی که دو بار در روز برنامه ورزش دریافت کرده بودند، در مقایسه با گروهی که یک بار در روز (۱۲ نوزاد) و گروهی که هیچ برنامه‌ای دریافت نکرده بودند (۱۱ نوزاد) سرعت کاهش تراکم استخوان بسیار کمتر بود.
    به گفته محققان، این یافته‌ها نشان می‌دهد که تمارین ورزشی دو بار در هفته برای نوزاد ایمن بوده و تاثیر بیشتری بر قدرت و استحکام استخوان‌ها خواهد داشت.
    محققان همچنان دریافتند افراد بزرگسالی که زودتر از موعد بدنیا آمده‌اند در مقایسه با افرادی که بعد از تکمیل دوره بارداری بدنیا آمده‌اند، تراکم استخوانی بسیار پایینی دارند.
    همچنین افرادی که با وزن پایین بدنیا آمده‌اند در مقایسه با افراد متولدشده با وزن نرمال، تراکم استخوانی پایین‌تری دارند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.