نور وزن كودكان را بالا مي‌برد

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #93960
    naderinejad
    مشارکت کننده

    متخصصان به تازگي مطالعه‌اي روي كودكان بين سه تا پنج سال انجام دادند كه در زمان خواب كودكان و فعاليت آنها و در معرض نور قرار گرفتن آنها را براي دوره‌اي به مدت دو هفته اندازه‌گيري كردند و در اين مدت قد و وزن آنها را هم اندازه مي‎گرفتند تا بتوانند شاخص توده بدني آنها را محاسبه كنند و سپس 12 ماه بعد اين كار را از پي گرفتند.

    دانشجوي دكتري، كاساندرا پاتينسون و همكارانش در مورد اينكه در معرض نور محيطي قرار گرفتن با افزايش شاخص توده بدني در كودكان در ارتباط است، گفت: «در اين آزمايش متوجه شديم كه قرار گرفتن در معرض نور با شدت متوسط در ابتداي روز در ارتباط است با شاخص توده بدني (BMI)، چراكه كودكاني كه بيشترين مقدار نور خود را چه از بيرون و چه از درون خانه در زمان بعد‌از‌ظهر دريافت كردند لاغرتر بودند.» كودكاني كه در زمان خواب كلاً در معرض نور بيشتري قرار گرفتند، 12 ماه بعد داراي شاخص توده بدني بالاتري بودند. نور تأثير بسزايي بر وزن داشت، حتي با اين وجود كه ما براي مطالعات وزن بدني و خواب و فعاليت خاص اختصاص داده بوديم.

    حدود 42 ميليون كودك زير پنج سال در اقصي نقاط جهان در رده اضافه وزن يا چاقي قرار مي‌گيرند، بنابراين، اين تحقيق دستيابي به موفقيتي چشمگير است كه براي اولين بار انجام مي‌شود.

    نور دهي مصنوعي، ازجمله نوري كه از تبلت‌ها، گوشي‌هاي موبايل، نورهاي شبانه و تلويزيون منتشر مي‌شود به اين معني است كه كودكان دنياي مدرن نسبت به نسل قبل خود در معرض نور محيطي بيشتري هستند. اين افزايش در معرض نور بودن به موازات خود چاقي كودكان را هم افزايش داده است.

    اين تيم تحقيقاتي اكنون متوجه شده‌اند زمان، شدت و مداومت در معرض نور بودن (چه طبيعي و چه مصنوعي) داراي تأثيرات حاد بيولوژيكي است. پاتينسون در اين باره گفت:‌«ساعت شبانه‌روزي كه با نام ساعت دروني بدن هم شناخته مي‌شود عمدتاً به واسطه اينكه ما در معرض نور باشيم و زمانبندي اين در معرض بودن تنظيم مي‌شود. اين موضوع بر الگوهاي خواب، به دست آوردن يا از دست دادن وزن، تغييرات هورموني و بر خلقيات ما تأثيرگذار است.»

    عواملي كه بر چاقي اثرگذارند عبارتند از: دريافت كالري، كاهش فعاليت فيزيكي، مدت كوتاه خواب و زمانبندي متغير خواب و اكنون نور نيز بايد به اين موارد اضافه شود.

    قدم بعدي متخصصان اين است كه بدانند چگونه مي‌توانند از اين تحقيق براي مبارزه عليه چاقي كودكان استفاده كنند. آنها مي‌گويند برنامه ما اين است كه تحقيقات بيشتري را در اين زمينه روي پيش دبستاني‌ها و اطفال نيز انجام دهيم. مطالعه روي حيوانات نشان داده است كه زمانبندي و شدت در معرض نور بودن موضوعي حياتي‎ براي عملكرد سوخت و ساز بدن و وضعيت وزني است. نتايج نشان مي‌دهد كه همين موارد براي ما انسان‌ها هم مصداق دارد. اين تحقيق پيشنهاد مي‌كند كه اكنون نياز است براي موضوع وزن كودكان، وضعيت در معرض انواع مختلف نور قرار گرفتن (هم مصنوعي و هم طبيعي) در زمان‌هاي مختلف را نيز جزو بخشي از مباحث خود قرار دهيم.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.