تشدید آفت دهان با این مواد غذایی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #93795
    m.jarahzadeh
    مشارکت کننده

    مصرف برخی مواد غذایی باعث تشدید آفت می‌شود؛ بنابراین بهتر است تا حد امکان از مصرف این مواد غذایی پرهیز کرد. با ما باشید تا این مواد غذایی را بیشتر معرفی کنیم.

    گردو، بادام و پسته: چربی زیاد

    مغزها و دانه‌های روغنی مانند فندق، گردو، بادام، پسته، بادام هندی، گردوی برزیلی جزو مواد غذایی هستند که در زمان بروز آفت دهانی ممنوع هستند. این مواد غذایی باعث بروز آلرژی‌های غذایی جزئی می‌شوند؛ البته مشکل به همین جا ختم نمی‌شود. در حالت کلی آجیل‌ها خیلی چرب هستند و این مسئله حالت اسیدیته‌ی معده را افزایش داده و باعث بروز آفت می‌شوند. آجیل‌ها باعث بروز 8 درصد آفت‌ها شده و 15 درصد آن‌ها را تشدید می‌کنند. توصیه می‌کنیم از مصرف مغزهای بسته بندی شده و شور و بو داده بپرهیزید چون مشکل را چندین برابر خواهد کرد. اگر نمی‌توانید از این مواد غذایی چشم پوشی کنید قبل از مصرف در آب بخیسانید و پوستشان را جدا کنید.

    پنیرهای سفت

    پنیر گرویر یکی از عوامل رایج ایجاد کننده‌ی آفت است. در واقع این پنیر باعث بروز واکنش‌های حساسیت‌زای ناشی از ترکیبی به نام تیرامین می‌شود که در محصولات تخمیر شده وجود دارد. به عقیده‌ی متخصصان تغذیه پنیر در بین مواد غذایی آفت زا قرار دارد؛ در واقع پنیر می‌تواند باعث بروز 20 درصدی آفت شده و حتی آن را به میزان 28 درصد تشدید کند. پنیر همچنین یک ماده‌ی غذایی اعتیادزا است؛ یعنی این که بدن بدون توجه به طعم آن نسبت به مصرف آن عادت کرده و معتاد می‌شود. به نظر می‌رسد پنیر پارمزان بیشترین تأثیر را دارد. بنابراین توصیه می‌کنیم در صورت بروز آفت از مصرف پنیرهای سخت مانند پنیر کاممبر، بری یا گودا و غیره اجتناب کنید.

    سرکه آفت را دردناک می‌کند

    اگر دچار آفت دهان شده‌اید بدانید که ادویه‌ها و چاشنی‌ها باعث تشدید ضایعات نه تنها در سطح دهان، زبان و کام بلکه در سطح گوارشی می‌شوند. برای تشکیل آفت‌ها معمولاً یک زمینه لازم است. این مسئله قبل از هر چیزی از اختلال گوارشی ناشی می‌شود.

    به عقیده‌ی متخصصان، آفت‌های ایجاد شده در 8 نفر از 10 تن ربطی به مشکلات دهانی ندارد بلکه ریشه در اختلال متابولیک بدنی دارد. در بین ادویه‌ها، کاری و فلفل ممنوعیت بالایی دارد. البته باید حواستان به سرکه، خیارشور و حتی خردل نیز باشد. این مواد غذایی و ادویه‌ها باعث تشدید درد ناشی از آفت‌ها می‌شوند.

    لیموترش، گوجه فرنگی، آناناس: میوه های اسیدی

    اگرچه دلیل آفت‌ها کمابیش در هاله‌ای از ابهام قرار دارد اما با این حال ارتباطی بین مصرف مواد غذایی اسیدی و بروز آن‌ها وجود دارد.

    میوه‌های اسیدی مانند لیموترش، مرکبات و به خصوص آناناس، کیوی و گوجه فرنگی در صورت بروز آفت توصیه نمی‌شود. گوجه فرنگی بین یکی از عوامل بروز دهنده‌ی آفت‌ها قرار دارد. این ماده‌ی غذایی علت بروز 20 درصد آفت‌ها و تشدید 28 درصد موارد است. توجه داشته باشید که پوست میوه‌ها حاوی گرانول یا پرزهایی است (هلو) که می‌توانند باعث تحریک بدن شوند. مصرف زیاد مواد غذایی ترش و اسیدی همچنین باعث بروز رفلاکس اسید معده می‌شود که تشدید کننده مشکل آفت است. برای ایجاد تناسب pH بدن لازم است که مواد غذایی آلکانی مانند سبزیجات سبز را وارد برنامه‌ی غذایی‌تان بکنید.

    شکلات سیاه باعث تشدید آفت می‌شود

    افرادی که به طور مکرر دچار آفت می‌شوند می‌دانند که مصرف شکلات باعث تشدید مشکل می‌شود. شکلات نه تنها می‌تواند عاملی برای بروز آفت شود بلکه در تشدید آن نیز مؤثر است. با وجود این که شکلات در بین مواد غذایی مفید جای دارد اما باید بدانید که در برخی افراد باعث ایجاد آلرژی می‌شود. این ماده‌ی غذایی به میزان 12 درصد باعث بروز آفت شده و 22 درصد آن را تشدید می‌کند. از این گذشته شکلات یک ماده‌ی غذایی چرب است. بدن برای هضم مواد غذایی چرب، اسید بیشتری تولید می‌کند و ممکن است این حالت اسیدیته بالا بیاید. در نتیجه بهتر است برای پیشگیری از بروز این مشکل و یا تشدید آن از مصرف شکلات صرف نظر کنید.

    آبمیوه‌ها و اسیدی شدن معده

    آبمیوه‌ها باعث اسیدی شدن بدن می‌شوند و اسید کلروهیدریک معده را بالا می‌برند. این مسئله نیز منجر به بروز آفت می‌شود. یادتان باشد که در زمان بروز آفت‌ها از مصرف آبمیوه‌ها بپرهیزید چون باعث افزایش درد ناشی از این ضایعات می‌شوند. همچنین باید بدانید که قهوه‌ی خیلی غلیظ نیز باعث تحریک مخاط دهان به خصوص در بین افراد مستعد می‌شود.

    گلوتن: التهاب روده‌ها و آفت

    گلوتن همان پروتئین موجود در گندم است. نتایج بررسی‌های علمی حاکی از این است که بین التهاب روده و بروز آفت‌ها به شیوه‌ای مزمن ارتباط وجود دارد. بیماری سلیاک یا عدم تحمل گلوتن یکی از بیماری‌های گوارشی رایج است. افرادی که از این مشکل رنج می‌برند علاوه بر علائم گوارشی با مشکلات دیگری مانند خستگی، کم خونی و همچنین آفت‌های مکرر نیز مواجه می‌شوند. این افراد بیشتر در برابر تحریکات، حساس هستند. در این صورت آفت‌ها یکی از علائم حساسیت است.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.