-
نویسندهنوشتهها
-
۲۱ آبان، ۱۳۹۴ در ۰۵:۳۸ #92638s.shahemiمشارکت کننده
طی روزهای گذشته بازار شاهد ورود میوه های پاییزی بود ؛ میوه هایی که با رنگهای شاد خود به ویترین میوه فروشیها که مدتها بود خالی شده بودند رنگ وجلای دیگری داده است ؛ این درحالی است که خبرها حکایت از این دارد که این رنگهای زیبا حاصل دست طبیعت نیست و سودجویان با داروهای شیمیایی میوه های نارس را رنگ کرده وبه مردم از همه جا بی خبر میفروشند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل ازقدس آنلاین،رئیس اتحادیه باغداران ایران چندی پیش گفته بود:در چند سال اخیر عدهای سودجو قبل از فصل برداشت، پرتقال را از باغداران خریداری میکنند و با استفاده از دستگاههایی پرتقال را رنگآوری میکنند و رنگ پرتقال را از سبز به زرد و یا نیمه زرد و سبز تبدیل میکنند.به گفته رئیس اتحادیه باغداران این گونه میوهها برای سلامتی ضرر دارند.زیرا میوه پرتقال،خودش اسید دارد و بر اثر گرمادهی میزان اسید آن بالاتر رفته و علاوه بر از بین رفتن خاصیت آن، برای دستگاه گوارش بسیار خطرناک است.
بنا بر این گزارش ، رنگآمیزی میوه ها و یا سبززدایی به دو صورت انجام می شود که شیوه رنگ آمیزی با «گاز اتیلن» در کشور ما کاربرد بیشتری دارد.میوههای کال چیدهشده را میتوان در محیط و فضای کنترل شدهای به شرایط مصرف رساند. این، همان کاری است که موجب سوء استفاده برخی برای فروش میوههای کال و با رنگ مصنوعی شدهاست. آنها میوههای کال چیدهشده را در معرض گاز اتیلن قرار میدهند. اتیلن، رنگدانههای کلروفیل سبزرنگ را تخریب و رنگدانه زرد رنگ را که زیر کلروفیل محصور شده است را آزاد میکند. بهاین ترتیب میوه سبزرنگ کال، ظاهری شبیه میوههای رسیده میگیرد تا رنگو روی جذاب آن، مشتری بیشتری در بازار میوههای نوبرانه پیدا کند.استفاده از اتیلن بیشتر در میوههایی نظیر موز، خرمالو و گوجهفرنگی کاربرد دارد.در روش اول ابتدا با گاز اتیلن، رنگ میوهها را برمیگردانند و بعد در محلول رنگی غوطهور میکنند تا رنگ میوهها مجلسیتر و براقتر شود.
در روش دوم میوه ها در آب 50 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه غوطه ور می شوند تا رنگ جذب پوست میوه و یکدست شود. بعد از آن نیز میوهها سرد شده و واکس زده میشوند. البته این روش درکشور ما کمتر انجام میشود. اما میشود ردپای آن را در میوههای وارداتی دید.در این روش ممکن است مواد شیمیایی به داخل میوه نیز نفوذ کرده و موجب مسمویت و حتی ابتلا به سرطان شوند.
*** افزایش ابتلا به سرطانگوارش
دراین حال یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کارخانه های سورتینگ تنها باید از مواد مجاز استفاده کنند،گفت:سازمان غذا و دارو و زارت جهادکشاورزی باید بر سلامت محصولات و مرکبات نظارت و با متخلفان برخورد کنند.رحمت الله نوروزی در گفت وگو با خانه ملت با بیان اینکه امنیت غذایی یکی از مقوله های بسیار مهمی است که کمیسیون کشاورزی و مجلس نهم نسبت به آن حساسیت ویژه دارند،گفت:تاکنون نشست های مشترکی بین کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و وزارت جهاد کشاورزی، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت انجام شده تا نسبت سالم بودن مرکبات اطمینان کسب شود.
نماینده مردم علی آباد کتول درمجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نرخ ابتلا به سرطان در کشور افزایش یافته است، افزود:سازمان غذا و دارو و زارت جهادکشاورزی باید بر سلامت محصولات نظارت و با متخلفان برخورد کنند.نوروزی با بیان اینکه تعداد انگشت شماری برای افزایش ماندگاری مرکبات از مواد غیرمجاز استفاده می کنند، ادامه داد:حتی همین مقدار اندک نباید وجود داشته باشد،زیرا به سلامتی افراد آسیب می رساند.عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش کارخانه های سورتینگ در افزایش ماندگاری محصولات، تصریح کرد: این کارخانهها از مواد مناسب و مجاز برای افزایش ماندگاری محصولات استفاده کنند که اعتماد مردم نسبت به مصرف مرکبات سلب نشود.
***بازی با سلامت مردم
درهمین راستا یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با انتقاد از توزیع میوه های رنگ شده در بازار، گفت:افزودن هر نوع رنگ به میوه ها و مرکبات سلامت مردم را تهدید خواهد کرد.علی کائیدی با انتقاد از توزیع میوه های رنگ شده در بازار، گفت: افزودن رنگ به میوه ها و یا تزیین آن ها با واکس برای جلب مشتری بیشتر تقلب برای کسب سود از سوی سودجویان بوده که باید دستگاه های نظارتی برخورد کنند.
نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه افزودن هر نوع رنگی به میوه ها و مرکبات سلامت مردم را تهدید خواهد کرد، تصریح کرد: متاسفانه برخی سودجویان به تازگی برای تسریع در عرضه محصولات به بازار میوه ها را در شرایطی خاص به شکل ظاهرا رسیده درآورده و به فروش می رسانند که این منطقی نیست.وی با بیان اینکه رنگآوری مصنوعی میوهها با استفاده از مواد شیمیایی به طورحتم تهدیدی جدی برای سلامت افراد است،افزود: به طورحتم میوه هایی که با رنگ مصنوعی به شکل ظاهری مورد پسند درمی آیند هیچ گاه به علت نداشتن مزه مطلوب مقبولیت عامه ندارند.این نماینده مردم درمجلس نهم، با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید بیش از پیش در راستای تامین سلامت مواد غذایی مردم حساسیت داشته باشد، گفت:با توجه به اوج گیری بسیاری از سرطان ها نباید اجازه دستکاری در تولید محصولات با هدف سودآوری صرف داده شود.
وی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان میوهها و محصولات کشاورزی باید به محصولات خود اجازه رشد کافی قبل را از عرضه به بازار بدهند،تصریح کرد: رنگ آوری در لیموشیرین،پرتقال و نارنگی در شرایط غیرطبیعی صورت می گیرد که به طورحتم تهدیدی بر سلامت جامعه است.عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی یادآور شد: وزارت جهاد کشاورزی باید به صراحت اعلام کند که استفاده از هر نوع رنگ و مواد خاص برای رسیده و با کیفیت نشان دادن میوه ها ممنوع است.
*** عرضه میوههای واکس زده و رنگی
همچنین عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، با انتقاد از ضعف نظارت حاکم بر بازار، گفت: احضار حجتی به مجلس برای بررسی کیفیت و سلامت میوه های مصرفی مردم در دستور کار کمیسیون کشاورزی مجلس قرار دارد.علی ایرانپور با انتقاد از ضعف نظارت حاکم بر بازار، گفت: در بحث واردات محصولات کشاورزی یک سیاست لجام گسیخته را شاهد هستیم که بخشی از آن به عدم نظارت بر واردات مربوط می شود.وی با انتقاد از حیله به کارگرفته شده ازسوی برخی سودجویان برای فروش محصولات خود،مطرح کرد: در حال حاضر واردات محصولاتی را به کشور شاهد هستیم که به نوعی به شکل و رنگ و بوی محصولات مرغوب وارد می شود،اما عملا با یک سری حیلهها و فریبهایی که آن محصول را مشتری پسند کند رو به رو می شویم که نمونه آن رنگ کردن داخل هندوانه یا سایر مرکبات و همچنین زدن واکس به برخی میوه ها است.این نماینده مردم در مجلس نهم، افزود: در مقاطعی شاهد واردات برنج، گندم و سایر اقلام مورد نیاز مردم هستیم که برخی آلودگی ها را به همراه دارند که این ها علاوه بر تهدیدی بر سلامت مردم نتیجه ضعف نظارت بر بازار است.ایرانپور با تاکید براینکه باید نظارت ها دراین رابطه بیشتر شده و کیفیت ملاک قرار بگیرد، افزود: ارزیابیها برای ارایه مجوز جهت واردات هر نوع کالا و محصولی باید براساس کیفیت باشد نه سود دلالان و واسطه هایی که اقدام به واردات می کنند.
وی با بیان اینکه طبق قانون انتزاع تمام مسئولیت واردات و صادرات محصولات کشاورزی مربوط به وزارت جهاد کشاورزی است و این وزارتخانه باید پاسخگو باشد،تصریح کرد:وزارت جهاد کشاورزی باید پاسخگوی عرضه میوه های واکس زده و رنگی به بازار باشد.
***نظارت برسلامت مرکبات
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی بر سلامت مرکبات نظارت می کنند، گفت:بزرگترین پایانه مرکبات و میوه در شهرستان جویبار در حال احداث است.سیدهادی حسینی با بیان اینکه به شدت با کارخانه های سورتینگی که به تزریق گاز اقدام کنند،برخورد می شود،گفت: برخی از کارخانههای سورتینگ که تعداد آنها کم است اقدام به این کار کرده اند که به شدت آنها برخورد می شود.
نماینده مردم قائمشهر،سوادکوه و جویبار درمجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی متولی نظارت براین بخش هستند،افزود:این محصولات به طور مستقیم با سلامت مردم در ارتباط هستند و هرگونه آلودگی در میوه ها به سلامت آنها آسیب می رساند.حسینی با بیان اینکه تعداد این واحدها انگشت شماراست،ادامه داد:مردم به مرکبات و میوهها اعتماد کنند چون نهادهای مربوطه به خوبی بر کارکرد کارخانه های سورتینگ نظارت می کنند.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.