اشنایی با عوامل بروز بیماری قلبی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #89022
    ezamani
    مشارکت کننده

    [align=justify]وقتي صحبت از حمله قلبي به ميان مي‌آيد، بيش از هرچيز به ياد کلسترول و فشارخون بالا و مصرف دخانيات مي‌افتيم. درست است که اين عوامل جزو دلايل اصلي سکته قلبي محسوب مي‌شود، اما نبايد از عوامل ديگري که کمتر در موردشان صحبت مي‌شود غافل شد. چون از عصبانيت گرفته تا انجام ورزش‌هاي بدنسازي مي‌تواند عاملي براي حمله قلبي باشد.

    5 عامل کمتر شناخته شده سکته قلبي را بهتر بشناسيم.

    عوامل ايجاد سکته قلبي
    افزايش ترشح آدرنالين خون خطر سکته قلبي را بالا مي‌برد.

    عصبانيت شديد و ناگهاني
    اين روزها کم نيستند، تعداد افرادي که به ناگاه از کوره در مي‌روند و مانند آتشفشاني از خشم فوران مي‌کنند، اما همين عصبانيت‌ ناگهاني بلاي جان قلب است، در نتيجه توصيه مي‌شود در همه حال خونسردي خود را حفظ کنيد. نتايج يک پژوهش در استراليا‌ نشان مي‌دهد، خشم و از کوره در رفتن امکان خطر سکته قلبي را بالا مي‌برد. به عقيده اين محققان، عصبانيت شديد امکان بروز نوع خاصي از انفارکتوس به‌نام «تاکو تسوبو» (Tako-tsubo) را فراهم مي‌کند.
    چرا و چگونه؟
    زماني‌ که به يکباره از کوره در مي‌رويد، بدن، آدرنالين ترشح مي‌کند و اين هورمون ضربان قلب را بالا مي‌برد. متاسفانه ميزان بالاي آدرنالين براي سلول‌هاي قلبي سمي است. اگر رگ‌هاي خوني از قبل دچار اشکال و تنگي باشد، نمي‌تواند مايحتاج قلب براي ادامه تپش را فراهم سازد. در نتيجه قلب دچار حمله ناگهاني مي‌شود.
    ورزش باعث افزايش ضربان قلب مي‌شود.

    اضطراب بيش از حد
    اضطراب مداوم ردپاي خود را روي پوست، گوارش و سر به جا مي‌گذارد و به قلب نيز رحم نمي‌کند. استرس زياد در افرادي که مشکلات قلبي مانند فشار خون بالا دارند خطر گرفتگي عروق و انفارکتوس را بالا مي‌برد.
    چرا و چگونه؟
    استرس فشار وارده به قلب و در نتيجه نياز به اکسيژن را افزايش مي‌دهد. درست مانند يک خودرو که در سرعت‌هاي بالا به سوخت بيشتري نياز دارد. زماني که بدن دچار استرس مي‌شود، هورمون‌هايي که ضربان قلب را بالا مي‌برد بيشتر ترشح مي‌شود. اگر رگ‌ها به دليل مصرف دخانيات يا ديابت و موارد ديگر در معرض گرفتگي باشد، قلب به ميزان کافي سوخت يعني اکسيژن براي رويارويي با اين سرعت بالا دريافت نمي‌کند و در نتيجه دچار اشکال مي‌شود.

    مصرف بيش از اندازه فست‌فود يکي از عوامل بروز سکته قلبي است.

    مصرف بيش از اندازه چربي
    انواع پنيرها، سس‌ها، فست‌فودها و… سرشار از چربي است. اگر عادت به خوردن مواد غذايي اين‌چنيني داريد ، حواستان به سلامت قلب‌تان باشد. نتايج پژوهشي که روي 1968 قرباني سکته قلبي انجام شده، نشان مي‌دهد 158 نفر از اين قربانيان 26 ساعت قبل از حادثه غذاي چرب مصرف کرده بودند.
    چرا و چگونه؟
    به عقيده محققان، مصرف يک وعده غذاي چرب باعث بروز سکته قلبي نمي‌شود. اما اگر به خوردن اين قبيل غذاها عادت داريد بهتر است بدانيد که کلسترول خون‌تان بالا رفته و خطر تصلب شرايين يعني مسدود شدن عروق افزايش پيدا مي‌کند و در اين صورت نيز راهي جز سکته قلبي باقي نمي‌ماند.

    ورزش‌هاي مقاومتي مانند بدنسازي
    شکي نيست که ورزش براي سلامت مفيد است، اما به شرطي که با توجه به شرايط جسمي‌تان ورزش مناسبي انتخاب کرده باشيد. به طور کلي، بهتر است ورزش‌هاي استقامتي مانند پياده‌روي يا دوچرخه‌سواري را براي سالم بودن انتخاب کنيد. اين ورزش‌ها براي افزايش سلامت قلب مفيد است و باعث کاهش عوامل بروز سکته قلبي مانند کلسترول يا فشار خون مي‌شود. در عوض ورزش‌هاي مقاومتي مانند بدنسازي اين تاثير را به جا نمي‌گذارد. توجه داشته باشيد در حين بلند کردن وزنه‌هاي سنگين، فرد نفس خود را حبس مي‌کند. اگر اين افراد سابقه فاميلي داشته باشند و از سلامت قلبي بالايي برخوردار نباشند بايد بيشتر احتياط کنند.
    چرا و چگونه؟
    انجام ورزش‌هاي مقاومتي که باعث بسته شدن دهان مي‌شود مانع از رسيدن اکسيژن کافي به قلب مي‌شود چون تنفس به درستي انجام نمي‌شود. در نتيجه در افرادي که قلب حساس و آسيب‌پذيري دارند باعث افزايش خطر سکته قلبي مي‌شود. اگر تصور مي‌کنيد قلب آسيب‌پذيري داريد بهتر است ابتدا ورزش مورد نظر را به صورت آزمايشي انجام دهيد تا نوع و تاثير آن را روي جسم‌تان مشاهده کنيد.[/align]

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.