تفاوت کنترل اشتها در مردان و زنان

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #85770
    f.kashkalani
    مشارکت کننده

    در اغلب خانواده‌های ایرانی این خانم ها هستند كه آقایان را وادار یا تشویق می ‌كنند كه وزن خود را كنترل كرده و غذای كمتری مصرف كنند تا دچار مشكل چاقی و عوارض ناشی از آن نشوند. با این وجود اگر به دور و بر خود نگاه كنیم مردانی را خواهیم یافت كه برای فرار از نخوردن غذا و سرزنش های خانواده، در بیرون از غذاهای فست فود استفاده كرده و با شكم سیر به خانه می‌ روند. حال جالب است بدانید كه در سایر نقاط دنیا این روند برعكس است.

    مشاهدات پزشكی نشان می‌ دهد هنگامی كه برای خانم ها رژیم لاغری توصیه می ‌شود، گرایش بیشتری به غذاهای ممنوعه پیدا می‌ كنند.

    طبق این بررسی در غذا خوردن، زنان و مردان رفتاری متفاوت دارند و در عین حال زنان كمتر می‌ توانند اشتهای خود را كنترل كنند.

    به گزارش یاهو هلث، نتیجه این تحقیق كه توسط یك تیم پزشكی به رهبری دكتر ژان ژك ونگ در دانشگاه نیویورك صورت گرفته است باعث تعجب فراوان این گروه شده است و آنها مصمم به پیدا كردن پاسخ این سؤال شده‌اند كه هنگامی كه ممنوعیت غذایی وجود دارد، چه ناحیه‌ای از مغز فعال می ‌شود كه زنان قادر به كنترل اشتهای خود نیستند؟

    آن ها امیدوارند كه با كشف این جواب بهتر بتوانند چگونگی ایجاد برخی از انواع چاقی و این كه چه عاملی باعث ایجاد احساس سیری می شود را درك كنند.

    تحقیقات روی 23 نفر صورت گرفت كه 13 نفر از آنها زن و بقیه مرد بودند. در این تحقیق رفتارهای متفاوتی بین مردان و زنان دیده شد.

    افرادی كه در این تحقیق انتخاب شده بودند، چاق نبودند، هرگز مشكل غذایی نداشته و از سلامت كامل برخوردار بودند و هرگز رژیم لاغری نداشته ‌اند. آن ها در مرحله اول غذاهایی را آماده كردند كه اصلا رژیمی نبودند مانند ساندویچ کالباس با پنیر، همبرگر، پیتزا، لازانیا، گوشت کباب شده، بستنی خامه‌ای و شیرینی شكلاتی.

    مدت رژیم یك روز بود و حین این آزمایش محققان نواحی مختلف مغزی دو گروه را بررسی كردند و دریافتند كه كلیه نواحی مغزی مردان و زنان، از جمله قسمت‌هایی كه هیجانات و احساسات را كنترل می ‌كنند، با دیدن ظرف غذاهای مورد علاقه‌ شان فعال می‌شوند.
    زنی در حال خوردن بیسکویت

    در مرحله دوم این عمل تكرار شد و از افراد خواستند كه با وجود داشتن اشتها برای خوردن این غذاها، آنها را از رژیم غذایی خود حذف كنند. به این مرحله “منع آگاهانه” گفته می ‌شود. نتیجه از این قرار بود كه در مردان نقاط فعال مغز تقریبا به همان اندازه دفعه اول فعال شدند.

    ولی در زنان، با وجود این كه اظهار داشتند اشتهایی برای خوردن ندارند، تحریك نواحی مغزی بیشتر شد و این نشان داد، در زمانی كه لازم است افراد از رژیم خاصی برای حفظ سلامت خود، پیروی كنند، بر خلاف تصورات قبلی، زنان رغبت بیشتری به خوردن غذاهای ممنوعه، نشان می‌ دهند.

    حال این سئوال مطرح شده که آیا این تفاوت بین زنان و مردان، می ‌تواند منبع هورمونی داشته باشد؟ این پرسشی است كه محققان در آینده به آن پاسخ خواهند داد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.