نمک دریا از تبخیر آب دریا به دست می آید . این نمک، تصفیه نشده و دارای انواع ناخالصی ها از جمله فلزات سنگین است که خطر سرطانزایی این فلزات به اثبات رسیده است.در حال حاضر مصرف نمک دریا از طرف برخی افراد غیرکارشناس به مردم توصیه می شود که باید بدانید، ناخالصی میزان ید نمک دریا بسیار کم است و نمی تواند نیاز روزانه ید بدن را تامین کند. از آنجا که ید در اثر نور و حرارث از بین می رود ، نمک ید دار باید در ظروف دربسته چوبی ، پلاستیکی سفالی یا شیشه ای رنگی و دوراز نور و رطوبت نگهداری شود.
حرارت و طبخ غذا باعث از بین رفتن ید موجود در نمک می شود بنابراین باید نمک یددار تصفیه شده را در انتهای طبخ و هنگامی که غذا از روی منبع حرارت برداشته شده است ،به آن اضافه کرد. همچنین می توان غذا را کم نمک تهیه کرد و کمی نمک یددار بر سرسفره گذاشت تا افراد در صورت نیاز از آن استفاده وکمبود ید بدن خود را تامین کنند.
به تاریخ تولید نمک های یددار باید توجه کرد. از زمان تولید این نمک ها نباید بیشتر از 6 ماه گذشته باشد و باید توجه داشت که تحت نظارت وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی تهیه شده و دارای شماره بهره برداری باشد.