نقش ریز مغذی‌‌ها در سلامت بدن

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #84487
    v.fatoorechi
    مشارکت کننده

    ریزمغذی‌‌ها سهم کوچکی از مواد مغذی هر غذا یا ماده غذایی را تشکیل داده و انرژی‌زا نمی‌باشند لیکن وجود آنها برای بسیاری از فعالیت‌‌های حیاتی بدن وتامین سلامت ضروری می‌‌باشد که به دو دسته کلی؛ ویتامین‌‌ها و عناصر معدنی تقسیم‌بندی می‌‌شوند. بدن ما روزانه به مقدار کمی از این مواد مغذی احتیاج دارد (حد اکثر 2گرم‌) و واحد اندازه‌گیری آن‌‌ها به‌طور عمده میلی‌گرم یا میکروگرم می‌‌باشد. اصطلاح ریز مغذی به اندازه‌‌ی مولکول شیمیایی آن‌‌ها ارتباطی ندارد بلکه به نیاز تغذیه‌ای به هر یک از آن‌‌ها مربوط بوده و براساس دانش موجود، ویتامین‌‌های مورد نیاز در تغذیه‌‌ انسان بالغ بر 13 نوع و عناصر معدنی مورد نیاز حداقل 15 نوع می‌‌باشند.
    ویتامین‌‌ها مواد مغذی هستند که وجود آنها برای اعمال متابولیکی طبیعی و خونسازی ضروری است. سلول‌‌های بدن انسان‌‌ها قادر به ساخت ویتامین‌‌ها نمی‌‌‌باشند بنابراین باید از طریق رژیم غذایی وارد بدن شوند. ویتامین‌‌ها براساس حلالیت به دو گروه تقسیم می‌‌شوند: 1- ویتامین‌‌های محلول در چربی شامل ویتامین‌‌های:A ،D ،K وE
    2- ویتامین‌‌های محلول در آب شامل ویتامین‌‌های گروه B و ویتامین C.
    ویتامین‌‌های محلول در آب در تبدیل کربوهیدرات، چربی و پروتئین به انرژی در درون سلول نقش اساسی داشته و به مقدار قابل ملاحظه در بدن ذخیره نمی‌‌‌شوند و مقادیر اضافی آن‌‌ها از طریق ادرار دفع می‌‌شود. برای اینکه سطح این ویتامین‌‌ها در سلول‌‌ها در حد قابل قبولی حفظ شود باید مداوم از طریق رژیم غذای و سایر منابع دریافت شوند و در وضعیت‌هایی که جذب یا مصرف آن‌‌ها دچار اختلال شود به سرعت تخلیه می‌‌شوند. ویتامین‌‌های محلول در چربی بیشتر در بدن ذخیره می‌‌شوند و در مواردی مانند نارسایی کلیوی که دفع آن‌‌ها از بدن کاهش می‌‌یابد ممکن است ایجاد مسمومیت کنند. ویتامین‌‌های طبیعی و سنتیک از نظر فعالیت وکینتیک تفاوتی با هم ندارند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.