محرک های خطرناک آلرژی زا

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #84428
    s.farzi
    مشارکت کننده

    بادام زمینی ها می توانند خطرناک باشند!

    بادام زمینی ها یکی از شایع ترین مواردی هستند که منجر به بروز مرگ ناشی از آلرژی به مواد غذایی می شوند. بادام زمینی می تواند منجر به آنافیلاکسی شود، واکنشی که در صورت عدم درمان به موقع می تواند کشنده باشد. بروز علایم بیماری معمولاً چند دقیقه پس از تماس با ماده مذبور شروع می شود. با این وجود امکان بروز چنین علایمی در عرض چند ثانیه و یا حتی چند ساعت نیز وجود دارد. در صورت مشاهده نخستین علایم آلرژی نظیر: تورم کهیر، مشکلات تنفسی، ضربان سریع یا سرگیجه با اورژانس 115 تماس بگیرید.

    صدف داران، ماهی ها و آنافیلاکسی

    در حدود نیمی از موارد بروز آنافیلاکسی، به مصرف مواد غذایی مربوط می شود. صدفدارانی نظیر: میگو، خرچنگ دریایی (لابستر) و خرچنگ، سبب بروز آلرژی در برخی از افراد می شوند. آلرژی های مرتبط به صدفداران و ماهی های مختلف تا حدی جدّی و خطرناک هستند که گاهی اوقات حتی قرار گرفتن در معرض بخار پخت آنها نیز می تواند باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود. همزمان با وخیم تر شدن واکنش های آلرژیک بافت ها متورم می شوند، مسیرهای جریان هوا مسدود شده و افراد دچار مشکلات مهلک قلبی و گردش خون می شوند.

    کنجد، آجیل و حبوبات

    دانه های کوچک کنجدی می توانند منجر به بروز واکنش های آنافیلاکتیک شوند. حبوباتی نظیر عدس ها، نخود ها و یا سویا نیز می توانند باعث ایجاد واکنش هایی شوند. این واکنش ها با بادام زمینی که در حقیقت خود جزئی از حبوبات محسوب می شود، مرتبط هستند. همچنین آجیل های طبیعی نظیر بادام هندی و گردو نیز می توانند باعث ایجاد مشکلاتی در برخی از افراد بالغ شوند.

    آلرژی های پنهان: لبنیات و گندم

    کودکان اغلب علاوه بر بادام زمینی به عدس، شیر و تخم مرغ نیز آلرژی دارند. به دلیل پنهان بودن محرک های آلرژی زا، مطالعه ی اتیکت های بسته های مواد غذایی اهمیت بسیاری دارند.

    طبق مقررات، نام 8 ماده ی غذایی آلرژی زای شایع یعنی: شیر، تخم مرغ، ماهی، صدف داران، آجیل، بادام زمینی، سویا، گندم و ترکیبات حاصل از مواد غذایی مذکور از قبیل لیستین (سویا) و آب پنیر یا کشک (شیر) می بایست فهرست شوند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.