-
نویسندهنوشتهها
-
۱ تیر، ۱۳۹۳ در ۰۹:۰۸ #83880
ezamani
مشارکت کننده[align=justify]حفظ یا کنترل وزن به معنی نگهداری وزن در محدوده سلامت به مدت طولانی است. عوامل مختلفی در تثبیت وزن موثر است که در اینجا به برخی از این موارد اشاره شده است:
1- عادت صبحانه خوردن یکی از مثبتترین عادات سالم تغذیهای است. در مطالعات متعدد نشان داده شده افرادی که صبحانه نمیخورند، در دراز مدت مبتلا به چاقی میشوند و همچنین معمولا افراد چاق تمایلی به خوردن صبحانه ندارند. صبحانه اولین و مهمترین وعده روزانه شماست که باعث توزیع متناسب انرژی در طول روز و پیشگیری از ریزهخواری و هله هوله خوری در فرد میشود.2- در مورد اینکه افراد بعد از کاهش وزن، پایش وزن مرتب روزانه، هفتگی یا ماهانه داشته باشند نظرات مختلفی وجود دارد، ولی در نهایت هدف از پایش وزن این است که فرد مدت طولانی از وزن خود بیخبر نباشد و به ناگاه با برگشت مثلا 10 یا 12 کیلوگرم مواجه نشود.
طبق روحیه و نظمی که خودتان دارید، میتوانید به صورت هفتگی یا 2 بار در هفته خود را وزن کنید تا اگر احیانا افزایش وزن مختصری نیز پیدا کردهاید، سریعا جلوی آن را بگیرید. ارتباط مداوم فرد با متخصص تغذیه در دوران حفظ وزن به مانند کاهش وزن دارای اهمیت است (معمولا بعد از رژیم تثبیت و شروع دوران حفظ وزن ویزیتهای مرتب 3 یا 6 ماهه توصیه میشود).3- بخش ثابت و بدون انکار یک حفظ وزن طولانی و موفقیتآمیز در کنار تعهد و پیروی از یک رژیم غذایی سالم داشتن برنامه ورزشی همیشگی و روزانه است. فعالیت ورزشی شما باید متناسب با روحیه و خلق و خوی شما باشد و با رغبت و اشتیاق دنبال شود.
4- پیروی از یک رژیم کم چرب و مصرف کربوهیدراتهای پیچیده(مانند غلات سبوس دار، میوه، سبزی وحبوبات) را هم در دوران کاهش وزن و هم در مسیر حفظ وزن باید مد نظر داشت.
5- علاوه بر محدود کردن چربی به محتوی کالری کل رژیم نیز باید توجه داشت. فقط به صرف اینکه غذا یا اسنکی چربی ندارد یا چربی آن از نوع مفید است نباید در خوردنش زیاده روی شود، چون ممکن است کالری بالایی را به فرد برساند.
6- زمانی که کلافه و عصبی میشوید و ممکن است به سمت خوردن بروید، خود را با فعالیتهایی نظیر باغبانی، خواندن کتاب، تلفن به یک دوست، جستجو در اینترنت و … سرگرم کنید.
7- در محل کار و یا جشن ها، نباید از غذا خوردن صرف نظر کنید، اما باید با دقت در انتخاب غذا و کاهش مقدار آن، میزان کالری دریافتی تان را مدیریت کنید.
8- مقدار وعده های غذایی تان را کم کنید، بهتر است از بشقاب های کوچک استفاده کنید، این بشقاب ها باعث می شوند که احساس کنید غذای بیشتری خورده اید.
9- قسمت بیشتر رژیم شما باید شامل موارد زیر باشد:
میوه های تازه، سبزی های تازه خام و پخته شده، هویج و دیگر سبزی های ریشه ای، تمام سالادهای سبزیجات، چاشنی ها، دانه های کامل غلات(برای مثال برنج قهوه ای و گندم سبوس دار)، نان کامل(مانند سنگک)، کورن فلکس صبحانه حاوی غلات کامل(رژیمی)، حبوبات (برای مثال لوبیای قرمز، نخودها، لوبیاهای روغنی،عدس ها)، ماهی ها، ماست کم چرب، پنیر کم چرب، شیر بدون چربی، ماکیان(بدون پوست) و گوشت قرمز بدون چربی.10- غذاهایی که باید در حد متعادل مصرف کنید، عبارتند از:
غلات تصفیه شده(برای مثال نان سفید)، روغن های طبخ غذا با کیفیت خوب(مانند روغن زیتون، روغن کانولا و روغن هسته انگور)، میوه های خشک، مغزهای خام(نه به شکل نمکی).11- غذاهایی که باید در مقادیر بسیار کم بخورید(در صورت هوس کردن یا حداکثر یکبار در هفته)، عبارتند از:
کیک ها، بیسکویت ها، شکلات، شیرینی ها، کلوچه، غذاهای سرخ شده، بستنی.12- مصرف فست فود، کله پاچه، دسر، چیپس، خامه، پنیرخامه ای، نوشابه و دلستر را کاهش داده و حداکثر یکبار در ماه استفاده نمایید.[/align]
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.