-
نویسندهنوشتهها
-
۲۱ فروردین، ۱۳۹۳ در ۱۳:۲۰ #82347z.yariمشارکت کننده
زیتون به دلیل دارا بودن پلی فنل های گیاهی دارای خواص آنتی اکسیدانی بسیاری است که می تواند بدن را از سموم مختلف پاکسازی کند. هیدروکسی تیروزول پلی فنل اصلی زیتون است و در روده انسان به خوبی جذب می شود. مطالعات نشان می دهند پلی فنل های زیتون می توانند سطح LDLهای اکسید شده در پلاسما را کاهش دهند. اکسیدان ها در ایجاد بیماری های مختلفی از جمله بیماری های قلبی، سرطان، پوکی استخوان، آلزایمر و سندروم پیش از قاعدگی نقش دارند لذا با مصرف زیتون می توان از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری نمود.
یکی از دلایل شیوع پایین بیماری های قلبی و عروقی در کشورهای مدیترانه ای مصرف روغن زیتون به عنوان منبع اصلی روغن در رژیم غذایی آنان شناخته شده است؛ دلیل این امر آنست که مصرف زیتون و روغن آن سبب افزایش سطح کلسترول HDL پلاسما می شود که به نوبه خود بروز بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد، سنتز LDL را کاهش می دهد، از تشکیل پلاک های آترواسکلروتیک پیشگیری می کند و فشار خون را پایین می آورد. علاوه بر این زیتون دارای اثرات ضد التهابی نیز می باشد.
زیتون دارای خواص آنتی میکروبی است و می تواند باکتری های مضر کولون را از بین ببرد و از این رو قادر است از بروز عفونت های تنفسی، روده ای و دستگاه تناسلی جلوگیری کند و برای سلامت زنان توصیه می شود.
یکی دیگر از مزایای مصرف زیتون پیشگیری از بروز سرطان است. اثر بخشی زیتون در پیشگیری از سرطان سینه، سرطان دستگاه تنفسی، سرطان دستگاه گوارشی و به ویژه بخش های فوقانی دستگاه گوارش نشان داده شده است. مطالعات بیان می کنند کسانی که زیتون مصرف می کنند 5 برابر کمتر از کسانی که کره مصرف می کنند به سرطان دستگاه گوارش فوقانی مبتلا می شوند.
هر عدد زیتون معمولی حدود 2 گرم وزن دارد و 88% وزن آن را روغن تشکیل می دهد به همین دلیل زیتون در هرم غذایی در گروه روغن ها جای دارد. عمده ترین اسید چرب موجود در زیتون اسید اولئیک نامیده می شود که یک اسید چرب با یک باند دوگانه است. زیتون منبع غذایی مناسبی برای ویتامین A، ویتامین E و کولین است.
_______________________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس تغذیه. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.