در يك بررسي جديد معلوم شد زنان شاغلي كه در ساعات كاري چرخشي فعاليت ميكنند و در ماه سه شب يا بيشتر در شيفت شبانه كار ميكنند، بيشتر مستعد ابتلا به ديابت نوع دوم هستند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين احتمال در زناني كه در طول روز يا شيفتهاي بعدازظهر كار ميكنند، خيلي كمتر است. اين بررسي كه از سوي متخصصان دانشكده بهداشت عمومي هاروارد انجام گرفته نشان داد سالهاي متمادي كار كردن در شيفتهاي شبانه با افزايش اضافه وزن ارتباط مستقيم دارد و در نتيجه موجب افزايش خطر ابتلا به ديابت نوع دوم ميشود.
دكتر آن پان از كارشناسان دپارتمان تغذيه در اين دانشگاه و سرپرست اصلي اين مطالعه ميگويد: شيفتهاي طولاني مدت شبانه فاكتور مهم خطرزا در بروز ديابت نوع دوم هستند و هر چه سالهاي شب كاري و تعداد شيفتهاي شبانه افزايش پيدا كند به همان نسبت خطر ابتلا به ديابت نيز بيشتر و جديتر ميشود.
متخصصان اين دانشكده اطلاعات مربوط به بيش از 69 هزار و 269 زن 42 تا 67 ساله را از سالهاي 1988 تا 2008 و در نوبت دوم اطلاعات مربوط به 107 هزار و 915 زن 25 تا 42 ساله از سالهاي 1989 تا 2007 ميلادي را مورد تجزيه و تحليل دقيق قرار دادند.
اين كارشناسان نتيجه گرفتند هرچه مدت كار كردن در شيفتهاي شبانه طولاني تر شود، خطر ابتلا به ديابت نوع دوم در زنان شاغل و شب كار تشديد ميشود.